Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek İstanbul'a başsavcı olarak atandı

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek İstanbul'a başsavcı olarak atandı
Son dakika gelişmesine göre Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Öte yandan, mevcut İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz'ın ise önce Yargıtay'a atanması, daha sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekilli görevine getirilmesi bekleniyor. Gelişmeyi İsmail Saymaz duyurdu.

Son dakika haberine göre Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

Öte yandan, mevcut İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz'ın ise önce Yargıtay'a atanması, daha sonra Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekilli görevine getirilmesi bekleniyor.

Gürlek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gibi isimleri hapis cezası ile cezalandıran hâkim olarak biliniyor.

Önce İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, daha sonra da 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başkanlık görevi yürüten Gürlek, muhaliflerin yargılandığı davalarda tartışma yaratan hâkim olarak tanınıyor.

Gürlek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek beş ayrı suçtan yargılamış, 9 yıl 8 ay 20 gün hapis ile cezalandırılmasına hükmetmişti.

Gürlek, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da “örgüt propagandası” suçundan 4 yıl 8 ay hapis cezası vermişti.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkındaki hak ihlali kararını uygulamayan Gürlek, Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına karar vermişti. AYM, Berberoğlu’nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine oybirliğiyle karar vermişti.

Kaynak:halktv.com.tr