Fethullah Gülen'in öldüğünü yeğeni doğruladı

Fethullah Gülen'in öldüğünü yeğeni doğruladı
FETÖ lideri Fethullah Gülen hastanede öldü. Gülen'in ölüm haberini Ebuseleme Gülen doğruladı.

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in küçük kardeşi Mesih Gülen'in oğlu Ebuseleme Gülen, Fethullah Gülen'in öldüğünü doğruladı.

ebuseleme-001.jpg

Ebuseleme Gülen, Fethullah Gülen'in ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Ebuseleme Gülen yakın zamanda bir video yayınlamış, 15 Temmuz’dan 2 sene sonra örgüt elebaşı Gülen’e yaptıkları bir bayram ziyaretinde, “Hocam, Türkiye’de sizi seven insanlar hapislerde, yine buruk bir bayram yaşıyoruz” denildiğini, karşılığında sinirli bir yüz ifadesi ile “Zamanında ben çok yattım, biraz da onlar yatsın” cevabını aldıklarını söylemişti.

Fethullah Gülen, 15 Temmuz 2016'da, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini yıkmak için bir darbe girişiminde bulunmakla suçlandı. 17 Temmuz 2016'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li yetkililere "O zatı (Gülen'i) artık bize teslim edin" çağrısında bulundu.

Fethullah Gülen, 1999 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyordu.
15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimini planlamakla suçlanan Gülen'e "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs", "devletin güvenliği açısından gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla elde etme", "Cumhurbaşkanına suikast girişimi", "dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "mal varlığı değerlerini aklama" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi ciddi suçlamalar yöneltildi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi