FLAŞ FLAŞ! Fethullah Gülen Öldü! Gülen'in kendi sitesi duyurdu

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Son dakika haberine göre FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü.

Gülen'in ölüm haberini, kendisine yakın Herkül sitesi duyurdu.

fethullah-gulen.jpg

Fethullah Gülen’in kaldırıldığı hastanede vefat ettiği bildirildi. Herkul adlı internet sitesinin sosyal medya hesabı X’te yapılan açıklamada “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

fethullah-gulen1.jpg

Haberi Fethullah Gülen'e yakın isimler de sosyal medya hesaplarından duyurdu.

cevheri-guven.jpg

YEĞENİ DE DOĞRULADI

Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ölüm haberlerini doğruladı.

ebuseleme.jpg

fethullah-gulen2.jpg

SON GÖRÜNTÜSÜ GÜNDEM OLMUŞTU

'Fetullah Gülen'in son hali' denilerek paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Görüntülerde Fetullah Gülen'in demans hastası olduğu iddia edilmişti.

gulen.jpg

FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?

Fethullah Gülen, 1999 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde yaşıyordu.
15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimini planlamakla suçlanan Gülen'e "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs", "devletin güvenliği açısından gizli kalması gereken bilgileri casusluk amacıyla elde etme", "Cumhurbaşkanına suikast girişimi", "dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "mal varlığı değerlerini aklama" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi ciddi suçlamalar yöneltildi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi