Türkiye kara teslim

Türkiye kara teslim
Türkiye kar yağışına teslim olurken, birçok ilden art arda mahsur kalan vatandaşların haberleri geldi.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından tüm Türkiye, kar yağışının etkisi altında kaldı. İstanbul'da ve çok sayıda ilde beklenen kar, hayatı olumsuz etkiledi.

İstanbul

Dün itibariyle etkili olan kar fırtınası nedeniyle İstanbul’da çok sayıda araç mahsur kaldı, İstanbul'a girişler yasaklandı, otobüslerin çıkış kısıtlaması uzatıldı. Özel araçların trafiğe çıkması saat 13.00’e kadar yasaklandı. Sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan özel araçlar Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü''nden geri çevrildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yollarda mahsur kalan 5 bin 57 kişinin tahliye edildiğini, 3 bin 180 kişinin ise otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirildiğini duyurdu.

Sabah saatlerinde AKOM’da son duruma ilişkin açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu TEM Otoyolu'nda Kuzey Çevre Yolu'nda ve D-100 karayolunda aracını bırakmış olan vatandaşları araçlarını bu alanlardan almasının işleri kolaylaştıracağını söyledi.

İstanbul’da bugün için kar uyarıları devam ederken toplu taşıma kullanımı tavsiye ediliyor.

MSB: Hadımköy'de mahsur kalan 71 kişi kışlada misafir edildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy bölgesinde mahsur kalan 71 kişinin Hadımköy Kışla Komutanlığında misafir edildiğini duyurdu.

THY, uçuşları gece yarısına kadar durdurdu

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı operasyonlarının bu gece saat 24:00'e kadar durdurulduğunu açıkladı.

Bolu Dağı'ndan İstanbul yönüne geçişine izin verilmiyor

İstanbul'da etkili olan kar nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminden yolcu otobüslerinin İstanbul yönüne geçişine izin verilmiyor. Otobüsler, araç park alanına yönlendirilirken, yolcularda bu alanda bekliyor.

AFAD: Olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 kişi yurtlarda misafir edildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Şanlıurfa, Erzincan ve Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 vatandaşın yurtlarda misafir edildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, ülke genelinde yaşanan aşırı kar yağışları nedeniyle kapalı bulunan yolların açılması ve vatandaşlara yardım ulaştırılması için AFAD koordinasyonunda karayolları, emniyet, jandarma, 112, belediye, il özel idare, Türk Kızılay, UMKE ve sivil toplum ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında ilgili çalışma gruplarından toplam 72 bin 81 personel ile 33 bin 450 araç, makine ve teçhizatın görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Düzce, Bolu, Sakarya, Aksaray, Şanlıurfa, Erzincan ve Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 bin 750 vatandaşımız yurtlarda misafir edilmiştir. Yurt genelinde, 4 bin 603 kişinin mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. 1340 sıcak yemek, 32 bin 95 içecek, 15 bin 480 kumanya ve 20 bin 680 ikramlık dağıtımı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın meteorolojik uyarıları takip ederek bu uyarılar doğrultusunda zorunlu olmadıkça yola çıkmaması önem taşımaktadır."

Antalya

Antalya’ya 29 yıl sonra kar yağdı. Antalya'da kayıtlı zamanların en yüksek kar kalınlığı 7 Ocak 1993 tarihinde 5 santim olarak ölçülmüştü. Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda kent merkezinde beklenen kar, saat 03.00 sıralarında başladı. Yağış, kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, yüksek rakımlı yerlerde kar şeklinde görüldü.

Muğla- Antalya kara yolu ulaşıma kapandı

5 yıl aradan sonra Muğla kent merkezine kar yağdı. Menteşe'den Datça, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye'ye ulaşımın sağlandığı tek karayolu olan Muğla- Antalya kara yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Devrant Rampası ile Ula girişindeki kavşakta trafik ekipleri, araç geçişlerine izni vermedi.

Bodrum’da kar yağışı

Bodrum ilçesinde kar yağışı etkili olurken yüksek kesimler beyaz örtüyle kaplandı.

Fethiye'de yollar kapandı

Fethiye'nin Seki Mahallesi Gürbeli mevkisinde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahalle yolu kapandı. Yolda mahsur kalan bir vatandaş jandarma ekiplerinden yardım istedi.

Ölüdeniz ve Kayaköy mahallelerinde de kar yağışı etkili oluyor.

Kapanan yollar, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yol açma çalışmaları ile açıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri daha sonra buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yaptı.

Mersin'in ilçelerinde kar yağışı etkili oluyor

Mersin'in Mut ve Gülnar ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor. Karayolları ekipleri, Sertavul Geçidi'nin ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gaziantep’te kar bilançosu

18 Ocak Salı günü yağan kar nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği Gaziantep'te kar yağışının bilançosu ağır oldu. Yolların kapandığı, ahırların çöktüğü, ağaçların devrildiği kentte kar nedeniyle otoyollar, karayolları ve mahalle yollarında kara saplanan ve kayan toplam 6 bin 902 araç, araçlarında ve evlerinde mahsur kalan 13 bin 372 kişi kurtarıldı.

Yolda kalan 883 araca da müdahale edilirken, mahsur kalan ve dünya ile iletişimi kesilen toplam 60 bin 200 kişiye kumanya yardımı yapıldı.

Kar esaretinde toplamda 96 ahır çökerken, 123'ü küçükbaş hayvan, 81'i büyükbaş hayvan olmak üzere toplam 204 hayvan enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.