Türkan Saylan FETÖ'yü canlı yayında böyle anlatmıştı! Koca profesöre FETÖ her türlü zulmü yapmıştı

Türk aydını, eğitimci ve kız çocuklarının kurtarıcısı Türkan Saylan, yıllar önce FETÖ'nün tehlikesine dikkat çekmişti. FETÖ elebaşının ölümünden sonra Saylan'ın efsane konuşması tekrar akıllara geldi. Prof. Dr. Saylan, FETÖ'nün kumpaslarına da maruz kalmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yıllar yılı mensuplarını başta eğitim ve yargının içine koydu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından da 1999'da yani 25 yıl önce hala müdahale imkanı varken Eğitimci ve TIP Doktoru Türkan Saylan'ın uyarısı akıllara geldi.

Saylan, katıldığı bir televizyon programında FETÖ'nün örgütlenmesini anlatmış ve uyarılarda bulunmuştu. Saylan şunları dile getirmişti:

"ÖNCE FEN LİSELERİNE EL ATTILAR"

  • "Türkiye'de yaralı gençlerimiz, yaralı insanlarımız var. Bu cemaatin içine çekilmiş ve oralarda beyni yıkanmış çocuklarımız belki de bir hani işkence rehabilitasyon merkezi gibi bu olay kapanıldıktan bittikten sonra bu gençlerin rehabilitasyonu için bir kurumun oluşması gerekir diye düşünüyorum. Şöyle bir örnek vermek istiyorum. Bundan uzun yıllar evvel Fatih'te bu, biliyorsunuz önce bunlar fen liselerine el attılar. Çünkü en akıllı çocuklar bunlardı. Bir Özel Fen Lisesi'ne TÜBİTAK tarafından bir Atatürk konusu konulu konferans vermek üzere gönderilmiştim. Aradım buldum bu yeri. O zamanlar çok izbe bir yerdi. Ve hiç hazırlıklı değillerdi. Ben çocukları topladım. Atatürk konusunda bazı şeyler söyledim. O sırada da hepsi erkekti bu küçük çocukları. Dedim ki "Aman hepiniz erkeksiniz. Karma okul değil burası. Ne yapacaksınız çocuklar üniversiteye gidince?" diye böyle bir şaka yaptım. Konuşmamın sonunda bir çocuk geldi yanıma. Böyle usulcacık sokuldu. Adeta böyle sarılmak istercesine. "Hocam" dedi. "Güzel şeyler anlattınız ama" dedi siz. biliyor musunuz dedi, biz çok başarılıyız. Çünkü hiç kız yok aramızda. Kızlar şeytandır. Onlar aramızda olmadığı için biz başarılıyız" Şimdi kızların şeytan olduğunu öğreten bir çocuğun bilim kafası nasıl gelişebilir? Hayata nasıl uyum sağlayabilir? Nasıl Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş laik demokratik düzenine uyum gösterebilir? Ve nasıl kolaylıkla cumhuriyet, Atatürk düşmanı olabilir?

turkan-saylan-feto.jpg

EN AŞAĞILIK İFTİRALARI ATTILAR

FETÖ'cüler Türkan Saylan'a en aşağılık iftiraları attı. Kumpasçı teröristler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel (ÇYDD) üyelerinin evlerinde hayvan ve çocuk istismarına lişkin görüntüler bulunduğunu iddia ettiler.

Terör örgütünün yayın organı Zaman gazetesinde Türkan Saylan ve ÇYDD'ye iftira manşetleri atıldı. Kanser hastalığı nedeniyle tedavi gören merhum Türkan Saylan, evinde tahlil için hemşireye kan verirken polis baskınına uğradı.

Kumpasçılar, hayatını Atatürk ve laikliğe adanmış Türkiye Cumhuriyeti'ne yaşamını vakf etmiş bir Türk aydınına hasta yatağında en çirkin iftiraları attı.

turkan-saylan-fetoyu-canli-yayinda-boyle-anlatmisti-koca-profesore-feto-her-turlu-zulmu-yapmisti1.jpg

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi