FETÖ'nün ölüsü kavga çıkarttı! 'Cesedini ben gömeceğim' kavgası başladı. Hangi çiftliğe gömülecek?

FETÖ'nün ölüsü kavga çıkarttı! 'Cesedini ben gömeceğim' kavgası başladı. Hangi çiftliğe gömülecek?
FETÖ elebaşı Gülen'in ölmesinin ardından örgüt içinde cenaze kavgası başladı. Örgüt içinde cenazenin kaçırılacağı endişesi başladı.

15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye'deki kumpas davalarının planlayıcısı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü.

ÖLÜMÜNÜ GİZLEMEYİ BAŞARAMADILAR

FETÖ elebaşı Gülen'in ölümünün ardından örgüt içinde ciddi tartışmalar başladı. Gülen’in sağlık durumu zaten kötüydü ve akıl sağlığı yerinde değildi. Örgüt, liderlerinin ölümünü gizlemeyi başaramadı ve ölüm haberi yayılmaya başladı.

thumbs-b-c-95b28e45c211be4dda249192b91c44e8-001.jpg

FETÖ mensubu ve üst düzey yöneticisi Cevdet Türkyolu, örgütün dağılmasını önlemek için Gülen’e ilaç verip eski videoları yeni gibi yayınlamıştı.

Gülen’in ölümüyle, cenazenin nerede ve nasıl yapılacağı, namazı kimin kıldıracağı gibi konular tartışma yarattı.

2024-10-gulen20-22-001.jpg

CENAZE KAÇIRILACAK İDDİASI

Türkyolu, cenazeyi kontrolü altında tutmak ve hızla defnetmek isterken, örgüt içindeki diğer kişiler, Avrupa’dan katılımın beklenmesini istiyor. Türkyolu’nun cenazeyi kaçıracağı yönünde iddialar da var.

Örgüt içinde kimin lider olacağı ve paranın kontrolünün kimde olacağına dair büyük bir güç mücadelesi başladı. Türkyolu, Gülen’in ölümünden önce serveti kontrol altına almıştı, ancak örgütün diğer liderleri bu duruma karşı.

Avrupa kolunu yöneten FETÖ'cü Abdullah Aymaz, ABD tarafındaki Türkyolu ve FETÖ'cü Mustafa Özcan’ın etkisini kırmaya çalışıyor.

FETÖ'CÜLERİN MEZARLIĞI DA VAR

thumbs-b-c-46ccce23efb0468a062e05c92091a604.jpg
Fotoğraf:AA

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde ölen FETÖ'cülerin 'Gurbet Mezarlığı' ismini verdiği bir arazi var. Bu arazide ölen FETÖ'cüler gömülüyor.

thumbs-b-c-b0fc07ae7eb395539a1a37d61cd72268.jpg
Anadolu Ajansı, mezarlık ile ilgili 2021'de "FETÖ'nün Pensilvanya'daki 'Gurbet Cemetery' isimli mezarlığı faaliyete geçti" başlıklı bir haber yapmıştı. Haberde FETÖ elebaşının yakın arkadaşı Salih Sal Dinçer buraya gömüldüğü ifade edilmişti. Gömüleceği yerin başka bir açıdan çekimi

Anadolu Ajansı mezarlığın havadan da görüntülemişti. Mezarlığın FETÖ elebaşısının yaşadığı çiftliğe beş kilometre ötede olduğu bilgisi de verilmişti.

7ecfebc9-hvlhlrlrsi9j2c2dyea4tk.jpeg
Mezarlığın havadan görüntüsü

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi