Tunceli Valiliği’nden 660 öğrenciye barınma yeri

Tunceli Valiliği’nden 660 öğrenciye barınma yeri
İlk olarak halktv.com.tr’nin gündeme getirdiği Munzur Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorunu haberlerinden sonra Tunceli Valiliği harekete geçti. Valilik 660 öğrenci için yeni yurt binası ayarlandığını duyurdu.

Ferit DEMİR/TUNCELİ

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Pertek ilçesinde Özel İdare Genel sekreterliğine ait misafirhanenin erkek öğrenci yurdu olarak 400 öğrenci için tahsis edildiği belirtildi. Ayrıca yine il merkezinde kız öğrenciler için 110 ve yine bir STK’ya ait bina 150 öğrenci için yurt olarak tahsis edildi.

Tunceli valiliğinin ildeki misafirhaneleri de öğrencilere tahsis etmesi ile birlikte kısa sürede öğrencilerin barına sorununu çözdüğü ve yerleşme sıkıntısı çeken diğer öğrencilerin sorunlarının çözümü içinde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Konuya ilişkin açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
Yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında başvurusu olup, herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek adına
Valiliğimizce;
▪Milli Eğitim Bakanlığımıza ait ilimizde bulunan TOBB Yusuf Cengiz Kız Ortaöğretim Yurdumuzun kız öğrencilerimize geçici olarak tahsisi sağlanmış, 110 öğrencimizin bu yurda yerleştirilmiştir.
▪İlimizdeki bir STK’ya ait olan ve atıl vaziyette bulunan yurt binası, kız öğrencilerimizin yurt ihtiyacını gidermek üzere Valiliğimizin koordinasyonunda tamamen yerel imkânlarla faaliyete geçirilmiş, 150’ye yakın öğrencimiz bu yurda yerleştirilmiştir.
▪Herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen tüm öğrencilerimiz KYK yurtlarına misafir statüsüyle kabul edilmiş, ayrıca ilimizdeki kamu kurumlarına ait olan misafirhanelerin büyük bir kısmı öğrencilerimizin konaklaması için ayrılmıştır.
▪Valiliğimizin geçen hafta almış olduğu karar neticesinde Pertek ilçemizde bulunan İl Özel İdaremize ait Misafirhane, erkek öğrenci yurdu olarak tahsis edilerek 400 öğrencimizin hizmetine 3 gün (Cumartesi) içerisinde açılacaktır. Binada hazırlık çalışmalarımız bitmek üzeredir. Öğrencilerimizin üniversite ile misafirhane arasındaki ulaşımları servisler aracılığı ile yapılacak olup yurt ve servisler cüzi bir ücret karşılığı hizmet verecektir.