Tuncay Özkan, Gönlündeki Koalisyonu Açıkladı!

Tuncay Özkan, Gönlündeki Koalisyonu Açıkladı!
AKP ile koalisyona uzak olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan gönlündeki koalisyonu açıkladı.CHP İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye giren Tuncay Özkan, katıldığı bir canlı yayında AKP ile koalisyona uzak olduğunu...

AKP ile koalisyona uzak olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan gönlündeki koalisyonu açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye giren Tuncay Özkan, katıldığı bir canlı yayında AKP ile koalisyona uzak olduğunu açıkladı. Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sık sık dile getirdiği muhalif bloğa dikkat çekerek, “yüzde 60′lık blok bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğine dair yeni bir başlangıcı yaratmalı” dedi.

“AKP’NİN YENİLGİSİYLE SONUÇLANDI”

Türkiye’nin Nabzı programının sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın, “kurulacak AKP-CHP koalisyonu hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusuna Özkan, partisinin koalisyon görüşmelerini yürüten heyette yer almadığı için sadece kişisel görüşlerini aktardığının altını çizerek şöyle yanıt verdi: “Benim açımdan seçim sonucu AKP’nin yenilgisiyle sonuçlanmıştır. İktidardan gidiyorsun yaptıklarını beğenmiyorlar. Bana göre bu seçimin sonucunda hükumeti kurması gereken partiler CHP, MHP ve HDP’dir.”

“YENİ BİR BAŞLANGIÇ YARATMALIYIZ”

Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüzde 60′lık blok bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğine dair yeni bir başlangıcı yaratmalıdır. Seçmen böyle kümülatif düşünebilen o düşünceye göre sekillenebilecen bir partiyi yükseltip diğer partiyi düşürebilen bir organizmaysa bize şöyle söylüyor ‘arkadaş ben bu AKP’yi iktidardan düşürüyorum. Siz de üçünüz hazırlanın gelin. Size iktidar vereceğim’ diyor” dedi.