TÜGVA protestosuna polis müdahalesi: 11 gözaltı

Munzur Üniversitesi'nde TÜGVA ve Genç Ofis yöneticilerini protesto eden bir grup öğrenci, polisin müdahalesiyle karşılaştı. 11 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.

Munzur Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı faaliyet yürüten Genç Ofis ve TÜGVA yöneticilerinin, gençleri burs veririz ve barınma yeri sağlarız vaatleri ile etkileyerek AKP çalışmalarına götürdüklerini, bu durumun üniversite içinde huzursuzluk yarattığını iddia ederek protesto gösterisi yaptı.

Burs ve barınma vaat ediliyor

Öğrenciler, Genç Ofis birimi ile TÜGVA yöneticilerinin öğrencileri burs ve barınma yeri vaat edilerek AKP çalışmalarına katılmaları için baskı uygulandığını protesto amaçlı kampüste bir araya geldi.

11 öğrenciye gözaltı

Üniversite kampüsü içinde dün gerçekleştirilen protesto yürüyüşü sonrası oturma eylemi yapan 11 öğrenci polis ekiplerinin sert müdahalesi sonrası gözaltına alındı.

Basın açıklaması yapan öğrencilere slogan atılması ve halay çekilmesi durumunda müdahalede bulunacağını söyleyen polis ekipleri, oturma eylemi yapan öğrencileri yerde sürükleyerek zor kullanıp gözaltına aldı.

Emniyet kaynakları şu ana kadar 4 kadın olmak üzere 11 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

Öğrenciler serbest bırakıldı

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tunceli Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı görüşme sonrası gözaltına alınan 11 öğrencinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Halk TV muhabiri Ferit Demir’e bilgi veren Şaroğlu, “Bugün öğlen saatlerinde Munzur üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci arkadaşımız haksız ve hukuksuz bir şekilde zor kullanılarak gözaltına alınmıştı. Öğrenci arkadaşlarımızın gözaltına alınması sırasında yaşananlar ve polisin gözaltı şekli bizleri son derece üzmüştür. Tunceli valisi başta olmak üzere Emniyet müdürü ve Başsavcı ile görüşmelerde bulundum. Öğrencilerin demokratik haklarını kullandığını üniversite içinde böyle bir uygulamanın ve gözaltına almanın hukuki olmadın söyledim. Bana verilen bilgi öğrencilerin ifade alma işleminin tamamlandığını ve ifadesi alınan 11 öğrencinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi. Üniversitelerimizde geleceğimiz olan gençlerimiz demokratik haklarını kullandıkları sırada sert bir tutum gösterilerek ve yerde sürüklenerek gözaltına alınmalarını asla kabul etmek mümkün değil olayın sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi.