TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu: Adam belgeleri sızdırmış

TÜGVA’ya ait olduğu öne sürülen atama listeleri hakkında açıklama yapan vakfın Başkanı Enes Eminoğlu, dün belgelerin sahte olduğunu söyleyerek 'hodri meydan' demişti. Eminoğlu, bugün yaptığı açıklamada ise 'belgeler sızdırılmış' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA, gazeteci Metin Cihan'ın açıkladığı 'atama ve sicil' listeleri ile gündemde.

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, dün yaptığı açıklamada belgelerin sahte olduğunu öne sürerken, bugün Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalında yaptığı açıklamada belgelerin doğru olduğunu kabul etti. Eminoğlu'na göre, “Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değil. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve dernekler hedefte.”

TÜGVA Başkanı: Belgeleri içeriden almış, sızdırmış, yedek yapmış, ifşa ediyor

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube programına katılarak 'TÜGVA belgeleri' ile ilgili açıklamalarda bulundu.Yayınlanan belgelerin 'manipüle edildiğini' iddia eden Eminoğlu, TÜGVA'nın faaliyetlerinin hepsinin yasal olduğunu söyledi.

Eminoğlu, "Bir kere belgeleri içeriden almış bu adam, sızdırmış, yedek yapmış ve ifşa ediyor" ifadelerini kullandı.

"Belgelerin yurtlarla ilgili yayınlanan kısmının dernek tarafından hazırlanmadığını" söyleyen Eminoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim hazırladığımız böyle bir liste yok, burada iddia edilen vakıf ve dernekler de suç duyurusunda bulunabilir, biz hukuki sürecin sonuna kadar takipçisiyiz. Bunları alıp servis etmek, bir operasyonun parçası olmak mesele değil, burayla ilgili bir sıkıntı, kanunsuzluk varsa bunları yayınlayan kişi suç duyurusunda bulunsun, hukuksuz bir durum varsa gereği yapılsın, biz de hukuka teslim olalım."

'FETÖ tutuklusu sızdırdı'

Eminoğlu, "Abdestimizden şüphemiz yok" ifadesini de kullandı.