İmamoğlu’ndan TÜGVA sorusuna yanıt: Devletin kurumlarını güçlendireceğiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahkeme kararıyla İBB’ye geçen TÜGVA'nın tahliye işlemleri sırasında İBB ekiplerinin polisler tarafından engellendiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu "Birilerinin aile veya akraba vakıflarını değil, kurumlarımızı güçlendireceğiz" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜGVA'nın kullandığı Büyükada iskelesine dair konuştu. İBB'nin artık vakıf ve dernekler aracılığıyla değil kendi kurumları ile hizmet vereceğini söyleyen İmamoğlu, "Birilerinin aile veya akraba vakıflarını değil, kurumlarımızı güçlendireceğiz" dedi.

'İBB'nin artık böyle bir kapısı yok'

İBB'nin eskiden vakıflara finans sağladığını söyleyen İmamoğlu, İBB'nin artık kendi kurumları ve yurtlarına hizmet verdiğine vurgu yaparak "Düşünebiliyor musunuz 16 milyonluk bir kentte 1 milyon 200 bin üniversite gencinin olduğu bir şehirde İBB'nin yurt yatak sayısı sıfırdı. Bunun sebebi ne? İşte o bahsettiğiniz isimde olan vakıflara ve derneklere imkan sağlanıyordu. Artık böyle bir kapısı yok İBB'nin. Büyükşehir Belediyesi'nin kendi yurtları var açmaya devam edecek. Tabi ki yargı bir karar vermiştir bakılır, edilir, araştırılır. Ama bizi ilgilendiren tarafı bu" dedi.

'Devletin kurumlarını güçlendirmeliyiz'

İmamoğlu, devletin eski kurumlarının, THK gibi kurumların, İBB'nin kendisinin güçlendirilmesinin gerektiğini söyledi. "Birilerinin aile veya akraba vakıflarını değil, kurumlarımızı güçlendireceğiz. İBB'yi güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.