Trump'ın açıklamasının ardından dezenfektan şirketi uyardı: Vücudunuza asla dezenfektan sokmayın

Trump'ın açıklamasının ardından dezenfektan şirketi uyardı: Vücudunuza asla dezenfektan sokmayın
ABD Başkanı Trump'ın coronavirüsle mücadele konusu basın toplantısında coronavirüslü hastaların bedenine dezenfentan enjekte edilmesi durumunda virüsten kurtulacağını söyleyip daha sonra şaka yaptığını ifade etmişti.

Ünlü dezenfektan üreticisi şirket, 'Trump'ı dinlemeyin, bedeninize dezenfektan sokmayın' mesajı verdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın bu önerisi kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı.

ABD Başkanının bu önerisinin ardından sıvı antiseptik-dezenfektan markası Dettol'ü üreten şirket ise "Dezenfektanlar hiçbir koşulda enjekte edilmemeli, içilmemeli, yenmemelidir" açıklaması yaptı.

Reckitt Benckiser isimli üretici şirket, Trump'ın açıklamalarından beri kendilerine koronavirüs tedavisi için vücuda dezenfektan almak gerekip gerekmediğine dair sorular geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Sağlık ve hijyen ürünlerinde küresel lider olarak şunu açıklığa kavuşturmamız lazım: Dezenfaktan ürünler katiyetle insan bedenine enjeksiyon, sindirim ya da başka bir yolla sokulmamalıdır. 

"Dezenfektan ve hijyen ürünlerimiz sadece amaçlarına uygun şekilde ve kullanım kılavuzuna uygun şekilde kullanılmalıdır. Lütfen markanın güvenlik bilgilerini okuyunuz."

Etiketler :