Tır şoförlerinden fabrika önünde nöbet: Mazota zam var, maaşa yok

Tır şoförlerinden fabrika önünde nöbet: Mazota zam var, maaşa yok
Burdur’un Ağlasun ilçesinde bir su fabrikasının su nakliyesini yapan kamyon ve tır şoförleri maliyetlerine ve mazota gelen zamlara dikkat çekmek için fabrikanın önünde dört gündür nöbet tutuyor.

Burdur Ağlasun Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı kamyon ve tır şoförleri, artan maliyetler ve mazota gelen zamlar karşısında maaşlarının sabit kalmasına tepki göstermek için çalıştıkları fabrikanın önünde nöbet tutuyor.

Kamyon ve tır şoförlerinden Ağlasun Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Resul Dağ, dört gün boyunca fabrika önünde beklediklerini söylediklerini söyledi ve şunları anlattı:

“Son günlerde akaryakıt zammı ve yedek parçaya gelen zamlar nedeniyle evimize ekmek götüremez olduk. Dört gündür burada arkadaşlarımızla beraber nöbetteyiz. Şu anda ilçemizde bulunan fabrikalardan bir muhatap daha görmedik. Sesimizi duysunlar diye bekliyoruz. Dört gündür burada evimize gitmeden, yemek yemeden susuz bir şekilde bekliyoruz. Bizim kimsenin rızkında gözümüz yok. Vermiş olduğumuz emeğin karşılığını istiyoruz.

Bize bu nakliye ücretlerini teklif ederek, ‘Batın, siz ölün biz yaşayalım’ diyorlar. Biz evimize ekmek götüremiyoruz. Masraflarımızı karşılayamaz olduk. Artık bıçak kemiğe dayandı, geçinemiyoruz.”

"Muhattap bulamıyoruz'

Uluçınar Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Fedai Karaca ise çocuklarının ihtiyacına karşılık veremediğini belirterek şöyle konuştu:

“Aracı firma istediğimiz fiyatlara karşılık veremiyor. İstediğimiz fiyat için fabrikayı öne sürüyor. Biz de muhatap bulamıyoruz. Biz burada 46 üyeyiz. Herkesin çoluk çocuğu var. Bu insanlar evlatlarını okutmak için uğraşıyorlar. Ben çocuklarımın ihtiyaçlarına karşılık veremiyorsam, bu çocuklar ne olacak? Polis, jandarma, vali bu işte sürekli üstümüze geliyorlar, ama bizi yıldıramayacaklar. Biz bu çocukların geleceğini kimseye emanet etmeyeceğiz.”

'Her yıl bir zam geldi, nakliyecilere yansımadı'

Nakliyeci Muammer Ok ise “Burada 4-5 yıldır aradaki firmaya çalışmaktayız. Bu dört yıllık süreçte her yıl bir zam geldi. Ama hiçbir şekilde nakliyecilere yansıtılmadı. Fabrika da olsa aracı firma olsa da bizi düşünmüyor. Bizim yarından itibaren bu işin çözülmesini bekliyoruz” dedi.

'Mazot zamları geri çekilsin'

Öte yandan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de nakliyecileri ziyaret ederek, “Dört gündür burada evine ekmek götürebilmek için kamyoncu nakliyeci arkadaşlarımız, bir eylem düzenlemekte. Haklı bir eylem düzenlemekte. Mazotta yükselen artışa rağmen nakliye bedellerinde herhangi bir zam yapılmadı. Burada hükümete olan çağrımız mazota olan zamların geri çekilmesi" dedi. 

'Çocuklarım ne olacak?'

35 yıldır nakliyecilik yapan İbrahim İşleyen ise Göker’e “35 senedir bu mesleği yapıyorum ama bu kadar zarara düşmedik. Hesabını yaptığımda ben 52 yere para ödüyorum. Bu parayı kazanıp da ödeyip de evimize ekmeği nasıl götüreceğiz. Biz çoluk çocuğumuza bakamazsak bu çocukların hali ne olur? Ya hırsız olacak ya eroinci olacak. Ya tetikçi olacak” dedi.

 

Etiketler :