TİP'ten Erdoğan'a nispet: Sana kötü bir haberimiz var

Türkiye İşçi Partisi (TİP) sosyal medya hesabından, Gezi'nin yıldönümünde köprüye pankart asılmasıyla ilgili "Sen milletvekili olsan ne yazar. Polise rağmen asamazsın, astırtmazlar" diyen Erdoğan'a yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi eylemcilerini hedef almış, geçtiğimiz gün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne Gezi'nin yıldönümü sebebiyle 'Her yer Taksim, her yer direniş' pankartı asan Türkiye İşçi Partisi milletvekillerine "Dün 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'ne çıkıp hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunların somut örnekleridir. Bu siyasetçi kılıklı provokatörler terbiyesizliklerinin hesabını verecektir. Bu ne densizlik, edepsizliktir. Sen milletvekili olsan ne yazar. Polise rağmen asamazsın, astırtmazlar, asamadınız, asamayacaksınız. Hukuk önünde hesabını vereceksiniz" demişti.

TİP'ten videolu yanıt

Türkiye İşçi Partisi, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla Erdoğan'ın ifadelerine yanıt verdi. 'Sana kötü bir haberimiz var' notunun düşüldüğü videoda pankartın köprüye asıldığı anlar yer aldı.

Polis müdahale etmişti

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Türkiye İşçi Partisi milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık, Gezi'nin 9. yıldönümü sebebiyle boğaz köprüsüne pankart asmıştı.

'Her yer Taksim her yer direniş' yazılı TİP'li vekillerin astığı gezi pankartı polis tarafından kesilmişti. Vekiller ile polis arasında arbede yaşanmıştı.