TBMM Başkanlık Konutunda Doğum Günü Partisi İddiası!

TBMM Başkanlık Konutunda Doğum Günü Partisi İddiası!
CHP'li Mahmut Tanal, Cemil Çiçek'in kızının doğum günü partisi için Meclis personelinin seferber edildiğini iddia etti. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’in kızlarının...

CHP'li Mahmut Tanal, Cemil Çiçek'in kızının doğum günü partisi için Meclis personelinin seferber edildiğini iddia etti.

 CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’in kızlarının başkanlık konutunda 55 kişilik doğumgünü partisi verdiğini ve parti için Meclis personelinin seferber edilğini iddia etti.

Mahmut Tanal “Meclis personelinin bu parti için seferber edildiği, yemeklerin Meclis mutfağından gittiği, yine aynı şekilde Başkanlık Konutunda bunun gibi kalabalık arkadaş grupları ile kahvaltılar organize edildiği yine bu kahvaltılar için Meclis personeli ve mutfağının seferber edildiği tüm bu harcamaların Devlet imkanları ile vatandaşın vergilerinden karşılandığı” iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Tanal; TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi;

1-02.06.2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlarına Devlet tarafından tahsis edilen Başkanlık Konutunda kızlarınız tarafından yaklaşık 55 kişilik doğumgünü partisi organize edildiği iddiaları doğru mudur?

2-Söz konusu doğumgünü partisinde Meclis çalışanlarının görevlendirildikleri, servis yaptıkları ve yiyecek/içeceklerin Meclis mutfağında hazırlandığı iddiaları doğru mudur?

3-Söz konusu doğumgünü partisinin personel, yiyecek/içecek ve sair masrafları nereden karşılanmıştır? Bu masraflar toplam ne kadar tutmuştur?

4-Aile fertleriniz tarafından doğumgünü haricinde yine kızlarınız tarafından özel konuklarına kahvaltılar organize edildiği, bu kahvaltıları Meclis personelinin servis ettiği, Meclis mutfağında yiyecek/içeceklerin hazırlandığı iddiaları doğru mudur?

5-Bu iddialar doğru ise bu kahvaltıların personel, yiyecek/içecek ve sair giderleri nereden karşılanmıştır? Bu kahvaltıların toplam masrafı ne kadardır?