Taksim Dayanışması'ndan Gezi Çağrısı

Taksim Dayanışması'ndan Gezi Çağrısı
Taksim Dayanışması'ndan Gezi Direnişi'nin ikinci yılı için çağrı yayınladı...Açıklamada, "Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam ve yaşam alanlarımıza müdahale ederek topluma dayatılan projelerin gerçekleştirilmesi...

Taksim Dayanışması'ndan Gezi Direnişi'nin ikinci yılı için çağrı yayınladı...

Açıklamada, "Taksim Meydanı ve Gezi Parkı başta olmak üzere yaşam ve yaşam alanlarımıza müdahale ederek topluma dayatılan projelerin gerçekleştirilmesi uğruna etik, bilim, teknik ve hukuk tanımaz iktidarın ısrarlı çabaları, 27 Mayıs 2013 tarihinde amansız ve hukuksuz bir şiddete dönüşmüştü" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunlar aktarıldı:

"Gezi Parkından yükselen “sağlıklı kentleşme ve yaşanılır kent” talebi, ülkenin milyonlarca yurttaşının daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşmiş; 31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren ülkenin dört bir yerine yayılarak yepyeni ve evrensel bir boyut kazanmıştır.

Ülkemiz toplum, kent ve demokrasi tarihinde izleri hiç bir zaman silinmeyecek onurlu bir sayfa açan Gezi Direnişinin ikinci yılı nedeniyle 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü saat 11:30’de TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nda gerçekleştireceğimiz basın toplantısına tüm basın mensuplarını ve duyarlı halkımızı davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Taksim Dayanışması

Yer: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası

Tarih: 27 Mayıs 2015 Çarşamba Saat: 11:30"