Tahliye sonrası Gülşen'den yeni görüntü

Şarkıcı Gülşen, Nisan ayındaki bir konserinde söylediği sözlerin 4 ay sonra dolaşıma sokulmasının ardından tutuklanmıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gülşen, hapishaneden çıktıktan sonra kameralardan uzak duruyordu. Gülşen uzun zaman sonra bugün imza verirken görüntülendi.

Şarkıcı Gülşen, bir konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı önce tutuklandı dört gün sonra serbest bırakıldı.

gulsen-levent-polis-merkezinde-imza-verdi-1987-dhaphoto1.jpg

Yurt dışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza verme şartı getirilen şarkıcı Gülşen, sabah saat 08.30’da Levent Polis Merkezi'ne geldi. Gülşen, karakoldaki elektronik bölmeye parmak bastıktan sonra polis merkezinden ayrıldı.

gulsen-levent-polis-merkezinde-imza-verdi-1987-dhaphoto2.jpg

Ne olmuştu?

Şarkıcı Gülşen’in Nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin yer aldığı bir video, bugün yandaş basın ve troll hesaplar tarafından dolaşıma sokuldu. Üzerinden 4 ay geçen olay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan resen soruşturma' başlatıldığını duyurdu.

gulsen-levent-polis-merkezinde-imza-verdi-1987-dhaphoto3.jpg

Sabah duyurdu, gözaltına alındı

Sabah gazetesinden Emir Somer'in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; verdiği konser esnasında yaptığı konuşma nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Daha sonra Gülşen, evinden gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

gulsen-levent-polis-merkezinde-imza-verdi-1987-dhaphoto5.jpg

Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi

Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen’e eşi Ozan Çolakoğlu ile avukatı eşlik etti. Gülşen, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi ve mahkemece tutuklandı.

gulsen-levent-polis-merkezinde-imza-verdi-1987-dhaphoto6.jpg

Tahliye edildi

Mahkeme, Gülşen'e adli kontrol şartı olarak ev hapsi ve yurt dışı yasağı verdi. Daha sonra ise ev hapsine yapılan itiraz kabul edildi. Ev hapsi adli kontrol kararı imza atma olarak değiştirildi.