Süleyman Soylu: Sessiz İstila bir edepsizliktir

Süleyman Soylu: Sessiz İstila bir edepsizliktir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında mülteci konusuna ilişkin sıkça kullanılan "istila" ifadesine tepki gösterdi. Ümit Özdağ'a "Hayvandan aşağıdır" diyen Soylu, kendisine "kaos planı var bir de" şeklinde yapılan hatırlatmaya "Bekliyoruz. 15 Temmuz'da yarım kalan işimizi tamamlayacağız kaos planıyla" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber'de Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını yanıtladı.

Mülteci konusuna değinen Soylu, 'Dünya tarihinin en büyük göç hareketlerinden birin yaşandığını' ifade ederek 'istila' ifadesine tepki gösterdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a "Bunlar için İslam'ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır" diyen Soylu, Gürses'in "Sayın Bakan 'kaos planı' iddiası var bir de; Osman Kavala kararı, Gezi'nin tekrar gündeme gelmesi ve sığınmacıların, üçünün tekrar gündeme gelmesi bağlantılı deniyor" sözlerine "Bekliyoruz. 15 Temmuz'da yarım kalan işimizi tamamlayacağız kaos planıyla. Çok net söylüyorum" dedi.

Soylu'nun konuşması şu şekilde:

Kim neyin istilasını yapacak ya biz PKK'ya istila yaptırmadık. PYD yapmaya çalıştı yapamadı. Kılıçdaroğlu'nun arkadaşları yapmaya çalıştı yapamadı. Belediye Başkanlarının terörist olarak işe aldıkları yapmaya çalıştı, yapamadı. Kime istila ettireceğiz bu memleketi. Kendi sınırlarımızda bunu yaptırmıyoruz. Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız.

'15 Temmuz'da yarım kalan işimizi tamamlayacağız'

Gürses'in "Sayın Bakan 'kaos planı' iddiası var bir de; Osman Kavala kararı, Gezi'nin tekrar gündeme gelmesi ve sığınmacıların, üçünün tekrar gündeme gelmesi bağlantılı deniyor" sözleri için Soylu, "Bekliyoruz. 15 Temmuz'da yarım kalan işimizi tamamlayacağız kaos planıyla. Çok net söylüyorum. Hepsi bu kadar. Kaos planı çıkaracaklar ya hepimiz bekliyoruz. Kaos planı yapacak cici arkadaşlarımızı, yeni Sorosları, yeni Soros'un Kavalaları'nı bekliyoruz" diye konuştu.

'Soros taktikleri'

Ümit Özdağ'ın göçmenlere ilişkin ifadelerine Soros taktiği diyen Soylu "Bunlar için İslam'ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler. Evet bir problem var. 4 milyon sığınmacı var Türkiye'de. Dünyada en çok sığınmacı olan ülkeyiz. Ama yalan üzerinden değerlendirerek insanları birbirine kırdırıyorlar. Siz insan değilsiniz. Siz insanlık sıfatından çıkmışsınız. Adam yerine koymam. Kendisi Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" dedi.

'Göçün sebebi biz miyiz?'

Dünya tarihinin en güçlü göç akıntılarından birisinin yaşandığını belirten Soylu "Dünya tarihinin en güçlü göç akınlarından birisini hepimiz yaşıyoruz. Hakikaten bu tarihe geçiyor. Burada Türkiye'ye karşı kimlerin nasıl davrandığını konuşacağız. Afganistan'daki göçün sebebi biz miyiz? Suriye'deki savaşı biz mi başlattık? Irak'a girip biz burayı özgürleştireceğiz diyen ABD dediğini yaptı mı? Yoksa insanların orada yarınlarını mı aldı? Peki Yemen, Lübnan ya Orta Asya. Eğer iç savaş varsa eğer yoksulluk varsa, bir taraftan eğitim, suya gıdaya erişemiyorsa bu insanlar ne yapacaklar?" dedi.

'Biz yapmadık batılılar yaptı'

Soylu şöyle devam etti:

İnsanları vekalet savaşının içerisine düşürmüşsünüz. Çekilmişsiniz yetmemiş afyon tarlaları kurarak bunu dünyada satışa sunuyorsunuz. Bunu biz yapmadık, papyon takan Batılılar yaptı. Bugün bu operasyonların içinde de onlar var. Bir taraftan aman aman sakın göndermeyin diyeceksiniz el altından Büyükelçi üzerinden operasyon yapanlar var. Dışarıdan ve içeriden saldırı var. Bunun sebepleri var. 2023 yılında seçim var. 2019 yılında bu durumu kullanan siyasi partiler bazı belediyeleri kazandı.

Göçmenler konusunda ne yaptılar? Şimdi unuttular. 2023 seçimleri geldi. AK Parti ve Cumhur İttifakı zora düşürecek şeyler söyleyerek bir pozitif katkı kullanmadan 'Göndereceğiz' diye söylemlerde bulunuyor.

Hadi Halep'e gönderde göreyim. Herkes canından korkuyor. Orada büyük bir demokratik kıyım var. Bunu kimse görmüyor. Rejim İdlib'i bombalamadı. Bizim evlatlarımız orada şehit olmuyor mu. Biz neredeyiz. İnsanlar neden çadırda dursun neden gıda paketlerine ihtiyaç duysun.

'3 milyon 760 binin üzerinde Suriyeli sözkonusu değildir'

Valilikten yapılan İstanbul'da 1 milyon 305 bin 307 yabancı yasal olarak ikamet ettiği açıklamasına ilişkin konuşan Soylu, "Yuh! Yok 13 milyon, 33 milyon, 53 milyon sığınmacı! Bu yalanlardan bıktık vallahi. İstanbul'da toplam 500 bin kayıtlı Suriyeli var. İstanbul'daki açıklanan rakam, ikametli ve yabancı... Bunda öğrenciler de, yabancı firmalarda çalışanlar da, ikametli olarak gelenler de, mülteci statüsünde gelenler de var. Böyle bir rakam yok... Valiliğin açıkladığı rakamda ikametliler var, evinizde çalıştırdığınız Özbekistanlı da var, İstanbul'a gelen Ukraynalı da var, Alman da var, İrlandalı da var. Türkiye'de 3 milyon 760 binin üzerinde Suriyeli kesinlikle sözkonusu değildir" ifadelerini kullandı.

‘Fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigorta da yapma’

Süleyman Soylu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Kim neyin istilasını yapacak ya biz PKK'ya istila yaptırmadık. PYD yapmaya çalıştı yapamadı. Kılıçdaroğlu'nun arkadaşları yapmaya çalıştı yapamadı. Belediye Başkanlarının terörist olarak işe aldıkları yapmaya çalıştı, yapamadı. Kime istila ettireceğiz bu memleketi. Kendi sınırlarımızda bunu yaptırmıyoruz. Türkiye içerisinde etrafındaki gelebilecek olan misafirlere algı oluşturup, turizmin önünü kesmek isteyenlere fırsat tanıyacak bir anlayışı serbest bırakmamızı istiyorlar.

İstanbul'da fabrikanda Suriyeli çalıştır, sigortada yapma. Sonra 'Bu Suriyeliler' ne olacak de. Önce iş insanları isyan edecek. Ben Çalışma Bakanlığı döneminde iş insanları geldi. Suriyelilerin çalışması için düzenleme yapılmasını istedi.

Özdağ'dan yanıt

Özdağ, Soylu'nun 'Soros çocuğudur' ifadelerine sosyal medya hesabından yanıt vererek "Soylu, Özdağ Soros taktikleri uyguluyor demiş. Soros taktiklerini kimin uyguladığını biliyoruz. Zafer Partisi, öğrenmesi gerekenleri Soros’tan deği, Toros’dan (Denktaş) ve onun temsil ettiği gelenekten öğrendi" ifadelerine yer verdi.