'Suçu Başkalarına Atmaya Kalkmayın'

'Suçu Başkalarına Atmaya Kalkmayın'
AKP Seçim Öncesi Gerginliği Tırmandırmaya Çalışıyor.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adana ve Mersin’de yaşanan patlamalardan AK Parti’yi sorumlu tutan HDP ve MHP’yi sert sözlerle eleştirdi. AK Parti’nin barış hareketi olduğunu...

AKP Seçim Öncesi Gerginliği Tırmandırmaya Çalışıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adana ve Mersin’de yaşanan patlamalardan AK Parti’yi sorumlu tutan HDP ve MHP’yi sert sözlerle eleştirdi. AK Parti’nin barış hareketi olduğunu öne süren Başbakan Davutoğlu, “Bu topraklarda hiçbir zaman gerginliğin tarafı olmadık, olmayacağız. Kendileri terörden, şiddetten beslenenler suçu ve sorumluluğu başkalarına atmaya kalkmasın” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında 43’üncü mitingini Nevşehir’de yaptı.

Mitingdeki konuşmasında, muhalefet partilerini etnik ve bölgesel, particilikle suçlayan Davutoğlu, “Biz 81 vilayeti kucaklamak için yola çıktık. Muhalefet partilerinin bir kısmı sadece doğuda ve Güneydoğuda var. Bir kısmı buralara gelir konuşur, milliyetçilik taslar ama ülkenin her vilayetine gitme cesareti gösteremez. Bir kısmı ise sadece sahillerde konuşur. Biz Türkiye’nin her yerinde vardık, her yerinde varız, her yerinde var olacağız” dedi.

7 Haziran seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu ifade eden Davutoğlu, “7 Haziran seçimleri milleti birleştiren, Türkiye’nin her yerinde siyaset yapan, her yerinde vatandaşlarıyla buluşan AK Partiyle, Türkiye etnik veya mezhebi temelde farklı kimliklerle görenlerin arasındaki seçimdir” diye konuştu.

7 Haziran seçimlerine giderken provokasyonlarla karşı karşıya olduklarını kaydeden Davutoğlu, “İlk günden itibaren her yerde ilkeli bir tutum takıldık. Van’da, Ağrı’da, Siirt’e bizim Milletvekili adaylarımız saldırıya uğrarken, onlar her hangi bir destek beyan etmediler. Adana ve Mersin’de bugün HDP binalarına saldırı oldu. Bütün bu saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. AK Parti kadrolarına talimat veriyorum; ‘ne olursa olsun hiçbir AK Partili, tek bir şiddet ve her hangi bir gerginliğin parçası olmayacak’. AK Parti barış hareketidir. AK Parti Milli birlik hareketidir” ifadelerini kullandı.

“BU TOPRAKLARDA HİÇBİR ZAMAN GERGİNLİĞİN TARAFI OLMADIK”

Saldırıdan AK Parti’yi sorumlu tutan HDP ve MHP’yi sert sözlerle eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“HDP’den, MHP’den gelen bazı açıklamalar saldırılar üzerinden, AK Parti’ye saldırmaya yönelik bir tavır. Buradan bir kez daha söylüyorum, AK Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum. Hiçbir AK Partili herhangi bir gerginliğin parçası olmadı, olamayacak. Başbakan olarak söylüyorum; Bu tür şiddet kullananlar, provokasyonlar yapan kimse peşini takip edeceğiz, sorumlularını yakalayacağız. Bunun üzerinden mağduriyet edebiyatı ve AK Parti’ye kimse suç yüklemeye kalkmasın. Her zaman bizim başımız dik oldu, biz barış yolcularıyız, biz demokrasi yolcularıyız. Bu topraklarda hiçbir zaman gerginliğin tarafı olmadık, olmayacağız. Kendileri terörden, şiddetten beslenenler suçu ve sorumluluğu başkalarına atmaya kalkmasın. Biz hiçbir zaman, hiçbir partiye dönük herhangi bir saldırı da bulunanlara karşı en şiddetli cevabı verme konusunda kararlılığımızdan vaz geçmedik.”

“ BEN BUNLARA CHDP DİYORUM”

“Baktılar ki tek tek iktidar iddiaları yok, bir araya gelerek AK Parti’yi durdurmaya çalışıyorlar. CHP, HDP ile paslaşıyor. Biri diyor ki; ‘Diyaneti kapatacağım’, diğeri geri kalmıyor, ‘bende kapatacağım’ diyor. Ben bunlara CHDP diyorum. Bir parti ama Eş Başkanlığı, bir yanı Demirtaş, bir yanı Kılıçdaroğlu. Bahçeli ise şimdi eski Türkiye alışkanlıklarına dönmek istiyor. Arkalarında paralel bir yapı, paralel bir çete… 'Üçünü toplayalım da ben de aralarına girip, beraberce AK Partiyi durduralım' diye hesap içindeler. Dördü birden ‘ETP’. Eski Türkiye Partisi bunlar. Eski Türkiye Partisi ne demek? 90’li yıllarda koalisyon demek, bunlarda koalisyon peşinde. Kılıçdaroğlu dün bir yerde demiş ki; ‘iktidar olursak’… Hayal ya ancak rüyasında olur. ‘İktidar olursam kemal Derviş’i dışardan bakan yapacağım’ demiş. Yani eski Türkiye bunlar. Bir tarafta dörtlü çete, eski Türkiye, diğer tarafta ‘elif’ gibi dimdik duran AK Parti. CHP ve HDP paslaştığı için, CHP’ye verdiğini her oy HDP’ye gider. MHP’ye verdiğiniz her oy bu eski Türkiye’ye ve paralelcilere gider. Oyunuza sahip çıkın, yeni Türkiye’ye sahip çıkın.”

“BİZ 78 MİLYONUN KARDEŞLİĞİNE İNANIYORUZ”

“Biz 78 milyonun kardeşliğine inanıyoruz. Hacı Bektaş’ta Alevi kardeşlerimle kucaklaştığımda, onlarla dertleştiğimde, Tunceli’de Cemevine gidip, diz çekip onlarla zikir ve salavatta bulunduğumuzda bir kez daha bu ülkenin topraklarında Sünni-Alevi aynı ideallerin parçası olduğumuzu herkese gösterdik. Şimdi birileri şu veya bu gerekçelerle eğer ayrımcılık yaparsa, eğer bu ülkede etnik ve mezhebi ayrım yaparsa onların karşısında dimdik duracak mıyız?”