Soylu, Uğur Dündar'a dava açtırdı

Soylu, Uğur Dündar'a dava açtırdı
Gazeteci Uğur Dündar'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şikayetiyle dava açıldı. İddianamede Uğur Dündar'ın 'suçu ve suçluyu övme suçu' işlediği ileri sürüldü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şikayetiyle Gazeteci Uğur Dündar'a dava açıldı. Süleyman Soylu’nun ihbarını delil olarak kabul eden İstanbul Beykoz Savcılığı iddianame hazırladı. Bugün Halk TV'ye de Sedat Peker'in iddiaları ve suçlamalarına yer vermesi nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun isteği üzerine RTÜK tarafından yüzde 3 para cezası kesildi.

Uğur Dündar'a açılan davanın iddianamesinde “Hakkında suç örgütü kurma suçundan yakalama kaydı bulunan Sedat Peker isimli şahsın yurt dışından internet aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımlar ve devlet yetkililerine karşı mesnetsiz iddiaları kapsamında, kamu düzeni açısından açık ve yakın tehlikelerin de ortaya çıktığının her türlü izahtan vareste olduğu, bu kapsamda şüphelinin aynı suç işleme kararı icrası kapsamında söylemleri ve paylaşımları kapsamında zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçunu oluşturduğu anlaşılmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Beykoz Asliye Mahkemesi de davayı kabul etti.

Ne olmuştu?

Uğur Dündar, 25 Eylül 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hayatım mafyalar, suç örgütleri, hırsızlar, hortumcular, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekle geçti. Sedat Peker hakkında da haber yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık halk, onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor” demişti.

Yine aynı tarihlerde bir televizyon programında, “Peker yolsuzluk ve hırsızlar konusunda irin toplamış bir çıbana iğne batırdı. Hakikat adına teşekkür etmemiz lazım” ifadelerini kullanmıştı.