Çalışma Bakanlığı'ndan Halk TV'ye yasak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını takip etmek için bakanlık binasına giden Halk TV, Tele1, Evrensel Gazetesi ve Gazete Duvar çalışanları içeriye alınmadı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yıllar sonra ara zam için toplantı masasına oturdu. Milyonları ilgilendiren toplantıyı basın mensupları da dikkatle takip ediyor. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasında gerçekleşen toplantıyı takip etmek isteyen bazı gazeteciler engellendi.

Halk TV, Tele1, Evrensel Gazetesi ve Gazete Duvar ekipleri içeriye alınmadı.

Halk TV muhabiri Elif Er, önce güvenliğin sorgulatmak için kendisinden ve Halk TV kameramanı Haydar Öztürk'ten bilgilerini istediğini ve kendilerinin de verdiğini bunun üzerine içeri alınamayacaklarının söylendiğini belirtti.

İçeri alınmama gerekçelerini sorduklarında ise gerekçenin ne olduğunu bilmediklerine dair cevap aldıklarını aktaran Elif Er, gerekçeyi öğrenmek için ısrar ettiklerini kaydetti.

'Diğer meslektaşlarımızda böyle bir durum olmadı'

Er, "Bizim ısrarlarımız sonra bize yetkili makam tarafından ismimizin kapıya verilmediğine dair bilgi ulaştı. Bizim gözlemlerimiz kadarıyla içeri giren basın mensubu arkadaşlarımızda görevliye isim verilmesi, isminin aşağıya söylenmesi gibi bir durum olmadı" dedi.

Bakanın yanında olduğunu söyledi, görüşmedi

Kendilerinin, neden içeri alınmadıklarını net bir şekilde öğrenmek için yetkili biriyle görüşmek istemeleri üzerine bir yetkiliyle görüştüklerini belirten Er, görevlinin kendilerini adının 'Gonca' olduğunu söylediği biriyle görüştürdüğünü söyledi.

Er, bu kişiyle görüşmesini ise şu ifadelerle anlattı:

"Ondan da geri aldığımız dönüş, yetkili makamlar tarafından ismimizin kapıya verilmemesiydi. Biz bu görüşmenin sonunda Gonca Hanım'ın aşağıda bizimle yüz yüze görüşmeyi yapmasını talep ettik. Ancak bakanın yanında olduğunu bizim yanımıza gelemeyeceğini söyledi."

Kaynak:halktv.com.tr