SON DAKİKA... Depremden sonra bir de sel felaketi vurdu! Şanlıurfa ve Adıyaman'da can kaybı yükseldi

Deprem bölgesini depremden sonra bir de sel felaketi vurdu. Selin etkili olduğu Şanlıurfa'da su basan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidinde bir kişinin daha cesedi bulundu. Böylece Şanlıurfa'da 14, Adıyaman'da 2 kişi yaşamını yitirdi. Can kaybı 16'ya yükseldi. Şanlıurfa'da selde kaybolan 2 kişi, Adıyaman'da da anne ve kızı aranıyor.

Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. Adıyaman'da bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Selin etkili olduğu Şanlıurfa'da su basan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidinde iki kişinin daha cesedi bulundu. Böylece Şanlıurfa'da sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi.

Ekiplerin alt geçitteki suyun tahliyesi ve balçığın temizlenmesi için yürüttüğü çalışma sürüyor.

2-001.jpg

ŞANLIURFA'DA 14 CAN KAYBI

Şanlıurfa'da dün sağanağın etkisiyle su baskınları oluştu. Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Öte yandan Abide Köprülü Kavşağı'nın alt geçidinden vinç yardımıyla 34 BAS 626 plakalı hafif araç çıkarıldı. Araçta yapılan incelemede 2 kişinin cansız bedeni bulundu. Abide Kavşağı'nda bugün de 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasının ardından Şanlıurfa'da can kaybı 14'e yükseldi.

1-002.jpg

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 11 kişinin kimlikleri belirlendi.

Selde hayatını kaybeden Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş'in otopsi işlemleri devam ediyor.

aa-20230316-30579675-30579659-sanliurfada-selden-etkilenen-karakoyun-deresi-civari-temizleniyor-001.jpg

ŞANLIURFA VALİLİĞİ: KAYIP 2 KİŞİ ARANIYOR

Şanlıurfa Valiliği, kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü, 2 bine yakın ev ve iş yerinde hasar tespiti yapıldığını bildirdi.

BAKAN KOCA: 68 KİŞİ ETKİLENDİ, DURUMLARI İYİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sel felaketinden Şanlıurfa'da 60, Adıyaman'da 8 kişinin etkilendiğini, genel sağlık durumlarının ise iyi olduğunu açıkladı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Olaydan Şanlıurfa'da 60, Adıyaman'da 8 kişi etkilenmiştir. Genel sağlık durumları iyidir. Olay yerine Şanlıurfa'da 93 ambulans ve 3 UMKE timi, Adıyaman'da 5 ambulans ve 3 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır. Gereken sağlık hizmetleri muntazam şekilde verilmektedir. Şanlıurfa'da meydana gelen selde, Eğitim ve Araştırma Hastanemizin eksi birinci katı olaydan etkilenmiş, tedavisi bu katta yapılan hastaların nakli görevlendirilen ambulanslar ile sağlanmıştır. Bilhassa, depremin sonuçlarına karşı büyük mücadele verdiğimiz bugünlerde, Allah benzer olaylardan korusun."

aa-20230316-30579675-30579671-sanliurfada-selden-etkilenen-karakoyun-deresi-civari-temizleniyor-001.jpg

EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Şanlıurfa Valiliği, sağanak nedeniyle bugün il genelindeki tüm okullarda eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 16.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de yarın idari izinli sayılacaktır." denildi.

ADIYAMAN'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, KAYIP ANNE VE KIZI ARANIYOR

Adıyaman'ın Tut ilçesinde sağanak sonrası meydana gelen selde kaybolan anne ile kızını arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tut ilçesinde etkili olan sağanak sonrası dün ilçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu kaybolan kişilerin bulunması için aralarında polis dalgıç, jandarma arama kurtarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerinin bulunduğu yaklaşık 500 kişilik ekip, çalışma yürütüyor.

İş makinelerinin da destek verdiği çalışmalarda kayıp olduğu belirtilen anne Fatma ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra Tekdal'a ulaşılmaya çalışılıyor.

aa-20230316-30580186-30580160-adiyamanda-selde-kaybolan-2-kisiyi-arama-calismalari-suruyor.jpg

Kızıyla birlikte aranan Fatma Tekdal'ın Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak görev yaptığı ve iki aylık hamile olduğu, Adıyaman merkezindeki evlerinin depremde yıkılması sonrası konteyner alarak ilçede kendilerine ait bahçelerine yerleştirdikleri, dün cesetlerine ulaşılan annesi Selma Sarıkaya ve kız kardeşi Emine Sarıkaya ile burada geçici olarak barınmaya çalıştıkları belirtildi.

Konteynerin selle sürüklenme anları ise ilçede yaşayan bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde arazide kurulu 2 konteynerden birinin sele kapıldığı anlar yer alıyor.

aa-20230316-30580186-30580165-adiyamanda-selde-kaybolan-2-kisiyi-arama-calismalari-suruyor.jpg

Tut ilçesinde dün yaşanan selde konteynerin sele kapılması sonrası 2 kişinin cansız bedenine ulaşılmış, kayıp ihbarı yapılan 2 kişi için de arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Kaynak:DHA