Kılıçdaroğlu: Bu nasıl bir devlet yönetimidir? Değiştireceğiz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte sel felaketinin yaşandığı bölgeye gitti. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa'da kimse kendini yalnız hissetmesin biz buraya yalnızca millet ittifakı olarak değil mayıs ayında kurulan iktidarın temsilcileri olarak geldik" dedi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki ağır yıkım yaşanan deprem bölgelerini bu kez sel vurdu. Bölgede etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel meydana geldi. İki kentte 13 kişi hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sel bölgesine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile gitti.

'Bütün bunları çözeceğiz'

Bölgeden konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Şanlıurfa'da kimse kendini yalnız hissetmesin biz buraya yalnızca millet ittifakı olarak değil mayıs ayında kurulan iktidarın temsilcileri olarak geldik. Bütün şikayetleri dinliyoruz. Bir ülke iyi yönetilirse afete karşı dirençli kentler de kurulur. Su mu olur, sel mi olur, aşırı rüzgar mı olur... Bunları yaratmak zorundasınız. Bunu neden yapmadınız yapmıyorsunuz? Bir pompayı getirmek için suyu boşaltmak için saatlerce beklenir mi?

Bu nasıl bir devlet yönetimidir. Bütün bunları çözeceğiz kimse kendini umutsuz hissetmesin. Bunu tamamen değiştireceğiz. Kim görevini yapmıyorsa ona güle güle demek zorundayız. Ülkenin sorunlarını da, kentlerin sorunlarını da biliyoruz çözeceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz neden çözemeyeceğiz"

Kaynak:halktv.com.tr