Sezgin Baran Korkmaz'ın cezaevinde ziyaretçisi çok: Liste tutulmuyor

Sezgin Baran Korkmaz'ın cezaevinde ziyaretçisi çok: Liste tutulmuyor
Saygı Öztürk, bugün kaleme aldığı yazısında Sezgin Baran Korkmaz'ın cezaevindeki ziyaretçilerini yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, bugün kaleme aldığı yazısında Avusturya'da tutuklu olan Sezgin Baran Korkmaz'ın cezaevindeki ziyaretçilerini yazdı. Öztürk, "ziyaretçi listesi tutulmuyor" dedi.

Öztürk'ün bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bugüne kadar yapılan duruşmalar, “İade” amaçlı değil, tutukluluğunun kaldırılması yönündeki taleplerin ele alındığı duruşmalardı. Türkiye ve ABD'den dosyalar geldiğine göre bundan sonra hakimin dosya üzerinde çalışıp iade yönünde karar vermesi bekleniyor. Ancak, duruşma tarihi henüz belli değil.

Korkmaz ifadesinde, hangi ülkeye gitmek istediğini de söyleyecek. Bu da tek başına yetmiyor. Mahkemenin vereceği karar, Avusturya Adalet Bakanlığı'nın da denetiminden geçecek. Yani olayın bir de siyasi yönü var.

ABD tarafından sunulan iade dosyasında Korkmaz hakkında istenen hapis cezasını biz hep 225 yıl olarak biliyorduk. Meğer istenen hapis cezası 256 yılı buluyormuş. Dosya bilgilerine göre Korkmaz'ın sebep olduğu zarar ise 500 milyon dolardan fazla olduğu belirtiliyor.

En çok merak edilen konulardan birisi de, Sezgin Baran Korkmaz'ın ziyaretçilerinin kim olduğu. Avusturya'da, ülkemizde olduğu gibi cezaevi ziyaretlerinde katı bir kısıtlama yok. O yüzden, Korkmaz'ın ziyaretçileri eksik olmuyor. Kim bunlar? Ben de bilmiyorum. Ancak ziyaretçisinin eksik olmadığını ilgili makamdan öğrendim. Onlar için Korkmaz çok da önemli bir tutuklu değil. O yüzden ziyaretçi listesi bile tutmuyorlar.