Şengül Hablemitoğlu: Enver Altaylı suikastten önce temas kurdu

Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Necip Hablemitoğlu suikastine ilişkin çarpıcı bir detayı Halk TV'de ilk kez paylaştı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın sorusu üzerine Hablemitoğlu, eski MİT'çi Enver Altaylı ve Mustafa Özcan'ın suikastten önce eşi ile görüştüğünü, görüşmenin içeriğini tam olarak bilmemekle birlikte iknaya dönük olduğunu ve Hablemitoğlu'nun bu görüşmeden rahatsız olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikasti firari sanığı Levent Göktaş adına geçen hafta açılan ve bir dizi paylaşım yapılan Twitter hesabı ile birlikte Hablemitoğlu suikasti yeniden gündeme geldi.

Göktaş adına açılan hesaptan yapılan paylaşımların ardından Twitter hesabından kısa bir açıklama yapan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu "Leş pazarlıklar dönüyor belli ki, leş adamların elinde oyuncak olmuş memleket…" demişti.

Bu akşam Halk TV'de yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programına bağlanan Şengül Hablemioğlu suikaste ve öncesinde yaşananlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cinayetin üzerinden 20 yıl geçtiğini hatırlatan Hablemitoğlu, "Kişiler üzerinden konuşmak istemiyorum. Cinayetin işlendiği tarihe yani 2002 yılına ve o dönemki fotoğrafa bakın, bir de şimdi 2022 yılındayız bugün içinde olduğumuz fotoğrafa bakarak bu cinayeti değerlendirmek en doğrusu.

20 yılı AK Parti'nin farklı iktidar dönemleri ile geçirdik. Biz bugüne kadar bir adres göstermedik. Sadece şunu istedik bu cinayetle ilgilenin dedik. Çünkü gittik defalarca savcı aradık, dosya aradık dosyaya ulaşmaya çalıştık hiç bir şeye ulaşamadık. Ne zaman biz 15 Temmuz felaketi yaşadık o zaman bir savcımız oldu.

'Bir davayı görmeyi hak ediyoruz'

15 Temmuz'dan önce FETÖ hakkında açılan 'Çatı Davası'nda biz tesadüfen cinayeti gördük. Davanın hakimi ile defalarca görüştük. Bu konuda bir şeyler yapılmasını istedik. Ama hiçbir şey yapılmadı. Ne tesadüftür ki 15 Temmuz'dan sonra yapılmaya başlandı. 2016'dan 2022'ye 6 yıl geçti, bugün hala bunları konuşuyoruz. Bu sürecin artık bir davaya dönüşmesi gerekiyor. Çünkü zaman aşımının bu cinayetle ilgili bir durumun devreye gireceği korkusunu yaşıyoruz. Bir davayı görmeyi hak ediyoruz. Dava nereye gider bilmiyorum. Kamuoyu her şeyi görüyor

'İktidar çirkin trollerini ailemizden uzak tutsun'

59 yaşıma geldim. Kızlarım 30 ve 31 yaşlarında, yaşamlarını kurdular. Biz çok şey kaybettik, yerine çok şey koymaya çalıştık. O yüzden iktidardan rica ediyorum, o çirkin trollerini ailemizden uzak tutsun. Başka bir şey istemiyoruz, bir davaya dönüşsün bu süreç ve çirkinleşmesin kimse" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın "Eski MİT'çi Enver Altaylı ve Mustafa Özcan'ın Necip Hocay'la temas kurmaya çalıştıkları aralarında telefon trafiğinin olduğu iddia ediliyor. Bu bilgi size ulaştı mı hiç?" sorusu üzerine Şengül Hablemitoğlu, "Bu bilgi doğru" yanıtını verdi.

Saymaz'ın "Peki bir tehdit şeklinde mi yoksa bir ikna mı görüşmenin içeriği nedir?" sorusuna ise, "Sanıyorum iknaya dönük niteliğini tam olarak bilemiyorum ama doğruluğunu biliyorum. Kendisi bu temastan hoşlanmadı" dedi.