Sendikalardan '1 Mayıs'ta Taksim Yasağı'na Suç Duyususu

Sendikalardan '1 Mayıs'ta Taksim Yasağı'na Suç Duyususu
DİSK, KESK, TMMOB, ve Türk Tabipleri Birliği 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. DİSK Başkanı Kani Beko, bir basın toplantısı düzenleyerek basın toplantısında DİSK,...

DİSK, KESK, TMMOB, ve Türk Tabipleri Birliği 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. DİSK Başkanı Kani Beko, bir basın toplantısı düzenleyerek basın toplantısında DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği'nin suç duyurusunda bulunacağını belirterek, ''1 Mayıs'ta yurttaşların haklarını kullanmasını zorla engelleyerek suç işleyen, İstanbul halkının en temel özgürlüklerini engelleyerek işkence çektiren kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

DİSK, KESK, TMMOB, ve Türk Tabipleri Birliği, DİSK Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, 1 Mayıs'ta Taksim'in kutlamalara kapatılması nedeniyle, kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

"BAŞBAKAN, İÇİŞLERİ BAKANI, VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜ VE KAMU GÖREVLİLERİ.."

Basın toplantısında bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ?Başta Başbakan, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü olmak üzere 1 Mayıs'ta yurttaşların haklarını kullanmasını zorla engelleyerek suç işleyen, İstanbul halkının en temel özgürlüklerini engelleyerek işkence çektiren kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

"CEZASIZ KALIRSA, ÖNCE ANAYASA ARDINDAN İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ'NE GİDECEĞİZ"

AKP'nin yargı üzerindeki baskıları nedeniyle göstere göstere işlenen bu suçlar cezasız kalırsa, önce Anayasa Mahkemesi'ne sonra da İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi'ne başvuracağımızı şimdiden ilan ediyoruz. Şimdiden ilan ediyoruz ki emekçilerin 1 Mayıs alanı olan Taksim'i, 1 Mayıs meydanımızı er ya da geç özgürleştirecek ve her koşulda önümüzdeki yıl da mutlaka Taksim'de olacağız" dedi.

Suç duyurusu bugün öğleden sonra Çağlayan Adliyesi'nde yapılacağı bildirildi. Toplantıya, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, KESK Genel Başkanı Lemi Özgen'de katıldı.