Sedat Peker videosu sonrası ilk analizler...

Sedat Peker'in yayınladığı yeni video Halk TV ekranlarında yayınlanan 'Gökmen Karadağ ile Açıkça' programında masaya yatırıldı.

Sedat Peker'in iki hafta aradan sonra yayınladığı 10. videosu Halk TV'deki 'Merdan Yanardağ ile Açıkça' programında gazeteciler Nur Batur, Barış Pehlivan, hukukçu Salim Şey ve eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel tarafından anında değerlendirildi

Peker'in yeni videosunu yayınladığı ortamı analiz eden Barış Pehlivan şunları söyledi:
"Gördüğüm kadarıyla 5 dakika 59 saniyelik bir video. "Zaferin büyüklüğü mücadelenin zorluğuyla ölçülürmüş" başlığını koymuşlar videoya. Paulo Coelho'nun Işığın Savaşçısının Elkitabı  kitabını ve bir tripot ve tripotta bir zülfikar ve dürbün görüyoruz. Zarflar var yine masada. Mesajları şöyle özetleyebilirim: 'Öldüm diye yazanlar varmış. Aslında o twitleri ben atmıyorum diye yazanlar varmış.' Aslında hayır ben ölmedim videoyu bu."

Videodaki en önemli mesaj 

Pehlivan sözlerine şöyle devam etti: "Kendisinin suikaste uğrama riskinden bahsediyor. Kendi deyimiyle bir 'kırmızı alarm' durumundaymış bulunduğu ülkede ve bu videonun çekilmesi için bir 'olur' aldığından söz ediyor. 
Videodaki en önemli cümle şu; "biz sizinle akit yaptık sizinle. Bir söz verdim ben size ve bu sözümü tutacağım. İlerleyen zamanlarda çok eğleneceğiz. Hepsini deli edeceğim" iddiasında Sedat Peker.

Can güvenliğini koruyacağını vurguluyor. Umutlu olmak gerektiği tezini işliyor ve şöyle bir tarih veriyor.  '15 gün sonra bir değerlendirme daha yapılacak. Bu değerlendirmeden sonra belki bu ülkede belki başka bir ülkede bir şekilde ben tekrar video çekeceğim. Size verdiğim sözü yerine getireceğim' iddiasında Sedat Peker."

Peker videoyu neden yayınladı

Videonun çok fazla bilgi içermediğine değinen Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan'a neden böyle bir video yayınladığını sordu. Bunun üzerine Pehlivan:

"Bana kalırsa 'o twitleri o atmıyor, öldü' iddialarının önüne geçmek ve 'pazarlık yapmıyorum ben hala iddiamın arkasındayım sözümü yerine getireceğim, daha önceden de bahsettiği helalleşme videolarını (Erdoğan'la ilgili)  çekeceğine dair söz veriyor. Bence o anlamda elini güçlendirmeye çalışıyor."

Burada uzlaşma havası seziyorum

"Videoda bir uzlaşma havası seziyorum ben" diyen Nur Batur sözlerine şöyle devam etti:
"Birleşik Arap Emirlikleri'nde ve Dubai'de olduğunu biliyoruz. Buradan ayrılacağını söylüyor ve ayrılana kadar da çok fazla ifşaat yapmaması, video çekmemesi için bir mutabakat sağlanmış. Fakat bu videolar ayrıldıktan sonra hangi ülkeye gidecekse orada devam edeceğini söylüyor. 15 günlük bir süreden söz ediyor. Bu 15 günlük sürede ne olacak onu iyi takip etmemiz lazım."

 

Etiketler :