Sedat Peker yeni video yayınladı!

Sedat Peker yeni video yayınladı!
Sedat Peker uzun bir aradan sonra, yeni bir video yayınladı. Hakkında çıkan ölüm ve hapis iddialarına yanıt vermek için video çektiğini ifade eden Peker, yeni video için de 15 gün sonrasını işaret ett.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, geçtiğimiz günlerde "Yüksek güvenlik riski taşıdığım için video paylaşımı yapamıyorum" diyerek neden video yayınlamadığını açıklamıştı. Peker açıklamasında:
"Uluslararası güvenlik protokolü diye bir şey mi ne varmış, yüksek güvenlik riski taşıdığım için video paylaşımı yapamıyorum. Ancak twitter kullanmama şu an için izin veriliyor. Sayın Özlem Gürses Hanım, bulunduğum ülkenin yetkililerinin uyarısı bu yöndeydi. Ben de size bunu söyledim. Şahsımın hayatına yönelik ciddi derecede suikast riski varmış. Durum bundan ibaret. Başarılı programlar dilerim." ifadelerini kullanmıştı.

Yeni video paylaşımı

Akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yeni bir video yayınlayacağını duyuran Peker:
"Kıymetli dostlarım, bulunduğum ülkedeki güvenlik görevlileriyle yapmış olduğum görüşme neticesinde, kafa karışıklıklarını gidermek için 7-8 dakikalık bir video yayınlamam konusunda mutabık kaldık. Bugün inşallah videoyu yayınlayacağım" dedi.

Peker'den 5 dakikalık video

Sedat Peker bu paylaşımının ardından Youtube hesabından "Zaferin büyüklüğü mücadelenin zorluğuyla ölçülürmüş" başlıklı 5 dakika 59 saniyelik bir video yayınladı.

Peker videoyu kendisi hakkında çıkan "yakalandı, paylaşımları başkaları yapıyor" iddiaları üzerine oluşan kafa karışıklığını gidermek için çektiğini söyledi. Peker, video yayınlamama sebebinin bulunduğu ülkedeki yetkililerin önerisiyle olduğunu ifade etti.

Bulunduğu ülke yetkilileri ile 15 gün içerisinde yeni bir değerlendirme yapacaklarını söyleyen Peker, video yayınlamanın mümkün olmaması durumunda başka bir ülkeye geçeceğini söyledi.

 

Sedat Peker videolarda güvenliği artırdı

Sedat Peker, 2 Mayıs'ta başladığı video serilerinde arka plan ve masa üzerindeki objelerle de mesajının anlamını güçlendirmek istemişti. Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker arka plandaki dekorasyon, pencerenin şekli ve diğer etmenler nedeniyle yerini gizlemeyi başaramamıştı. Sedat Peker'in videolarındaki arka planlar organize suç örgütü elebaşının yerini belli etmişti. 

Yaklaşık en son videosunu 2 hafta önce paylaşan Sedat Peker, bu akşama kadar sadece Twitter paylaşımları ile kamuoyuna mesaj göndermeye çalışmıştı. Bu akşam 10. videosunu yayınlayan Sedat Peker, yerinin bulunmasını istemediği için beyaz bir duvarın önünde çekim yaptığı gözlendi. Odadaki yüksek aydınlatma dikkat çekerken, tavandaki seri lambaların arkadaki beyaz tahtanın yüzeyindeki parlamaları usta gözlerden kaçmadı. 

Kırmızı düzeyde suikast tehlikesi altında bulunduğunu söyleyen Sedat Peker, beyaz arka fon ile yerinin bulunmasını engelleme çabasında bulunduğu izlenimini vermeye çalıştı. Dubai'de bulunduğu düşünülen Sedat Peker, masadaki objelerle mesaj verme alışkanlığını sürdürdü. Masada Sedat Peker'in sağında yine dürbün ve üzerinde Zülfikâr kolyesi; solunda ise; bir paket sigara, çakmak, kalem ve içinde evrak bulunan sağ üstünde gideceği kişi yazan bir zarf görüldü.

Sedat Peker'in elleri arasındaki ise "Giriş,  1) Video çekimi s...." notlarının alındığı kağıt görülüyordu. 

2 hafta sonra ilk videosunu yayınlayan Sedat Peker'in arkasındaki beyaz tahtanın altında ise Paulo Coelho'un "Işığın Savaşçısının El Kitabı" kitabı bulunuyordu.

Kitabın yayınevi, kitabın tanıtımı için web sayfasında şunları yazdı:

"Işığın Savaşçısının Elkitabı - Paulo Coelho

hayallerimizi yaşa­mamız, hayatı kucaklamamız, yazgımızla yüzleş­me­miz için bir çağrı. Paulo Coelho, benzersiz üs­­lubuyla, herbirimizin kendi içindeki Işığın Sa­vaşçısı’nı keşfetmesine yardımcı oluyor; hepimizi Savaşçı’nın yoluna çağırıyor: Yaşıyor olma mucizesinin değerini bilenin, yenilgisini kabullenenin, sonunda olmak istediği insan olabilen kişinin yoluna. Işığın Savaşçısının Elkitabı, Simyacı’nın yazarından bilgelik dolu bir armağan.
Işığın Savaşçısı, başkalarının kendisine biçtiği rolü oynamaya çalışarak zaman harcamaz.
Işığın Savaşçısı, kışkırtmalara kulak asmaz; onun, gerçekleştirmesi gereken bir yazgısı vardır.
Işığın Savaşçısı, kendi kusurlarının farkındadır, ama erdemlerini de bilir.
Işığın Savaşçısı, her zaman elinden gelenin en iyisini yapar, başkalarından da aynı şeyi bekler."

 

Etiketler :