Sedat Peker cephesinden Tolga Ağar'a yanıt

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar, Peker'den şikayetçi olmuştu. Tolga Ağar'ın açtığı davaya Peker cephesinden yanıt geldi. Timur Soykan, Peker'in avukat Ersan Barkın ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın şikayetiyle organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında “iftira” suçundan dava açılmıştı. Elazığ 7. Asliye Mahkemesi’nce görülecek davada Peker’in 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi istenmişti.

Organize suç lideri Sedat Peker, bir buçuk yıl çeşitli paylaşımlar yaptı. Paylaşımlarında siyasetçilerden, gazetecilere kadar birçok isim verdi. Çeşitli iddialar ortaya attı. Videolarla başladı, tweetlerle devam etti. O isimlerden biri de Tolga Ağar'dı. 5 Mayıs 2021 tarihli videosunda Beykoz'da bir evde geçen olayı anlattı. Bir cinayetten bahsetti.

Peker'in avukatı Ersan Barkın'la görüşen Soykan, Kayda Geçsin'de bu konuşmanın detaylarını anlattı. Ersan Barkın'ın aktardığına göre Peker, 'Ortada bir iftira varsa kanıtlaması gerektiği görüşünde' ifadelerini kullandı.

Soykan cinayetle ilgili şunları ifade etti:

"Tolga Ağar'ın onun bir kız arkadaşının bu olayı kapatmak için Mehmet Ağar'ı ve Sezgin Baran Korkmaz'ı villaya çağırdıklarını" ifade etti.

Peker, Tolga Ağar'ın olaydan kurtarıldığını iddia etmişti. İddialar bununla sınırlı değildi. Bodrum Yalıkavak Marina'nın el değiştirmesi de Ağar'la ilgili iddialardan biriydi.

Yerel gazeteci Yeldana Kaharman iddaya göre Tolga Ağar'la röportaj yapmıştı. Peker, Kaharman hakkındaki Adli Tıp raporunun şaibeli olduğu söyledi.

Dubai'de yaşayan Peker'e tecritin arttığını belirten Soykan şunları ifade etti:

"Tecrit nefes alamayacak bir noktaya getirildi. En son durum Birleşik Arap Emirlikleri'nde ne iade edileceğine dair ne de iade edilmeyeceğine dair bir hamle var. Ama tecrit çok ciddi bir şekilde artmış. Sadece ailesiyle görüşebiliyor."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :