Saraçhane'deki mitingde Atatürk'ün sözüne 'şeriat' çıkışı

Saraçhane'deki mitingde Atatürk'ün sözüne 'şeriat' çıkışı
Fikirde Birlik Platformu’nun çağrısıyla 150 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla İstanbul Saraçhane Meydanı’nda düzenlenen ‘Büyük Aile Buluşması’na binlerce insan katıldı. Mitingde, iktidar partisi AKP’ye yakınlığıyla bilinen kişiler konuşma yaparken “Anayasa değişikliği yapılmalı” çıkışı dikkat çekti.

Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun LGBTİ+’ları hedef alan “Büyük Aile Buluşması” mitingi Saraçhane’de gerçekleştirildi. Mitinginin ardından tekbirlerle Beyazıt Meydanı’na yürüyen grup, yaptıkları açıklamanın ardından yürüyüşü sonlandırdı.

whatsapp-image-2022-09-18-at-18-27-08-3.jpeg

"Aileni ve neslini koru, sapkınlığa dur de" sloganıyla düzenlenen miting için İstanbul Saraçhane’de toplanan binlerce kişi, “LGBT propaganda ve dayatmasına dur de”, “Cinsiyetsiz toplum projesine dur de” yazılı dövizlerle alandaydı.

Mitingde AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdurrahman Uzun, oyuncu Tuğçe Kazaz gibi isimler de konuşma yaptı. Katılımcılar arasında ayrıca Türkiye Gençlik Birliği ve Vatan Partisi de vardı.

whatsapp-image-2022-09-18-at-18-27-08-2.jpeg

Abdurrahman Uzun, yaptığı konuşmasında “Ailemiz üzerinden taarruz ediyorlar bize. Bugün Saraçhane’de bu işin fitili ateşlendi. Bu ülkenin dört bir yanına yayılacak. Bu hastalığın üzerine aylardır çalışmalar yapıyoruz, çok kıymetli hocalarımız var, onlarla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Tuğçe Kazaz, ise mitingin ‘kesinlikle’ LGBTİ’leri hedef almadığını belirtirken “LGBTİ bugün belden aşağıya hitap ediyor ve bütün ideolojisini de buradan kuruyor. Niye sonuna “artı” ekliyorlar biliyor musunuz? Çünkü bunun devamı da gelecek” dedi. Kazaz ayrıca, “Müslümanın görevi sadece iman etmek değildir. Artık düşünme, konuşma ve savaşma zamanıdır” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ise konuşmasında, geçtiğimiz günlerde tutuklanan sanatçı Gülşen’e değindi. Ayvalı, Gülşen ile ilgili “Bir sanatçının taşıyacağı tek bayrak Türk bayrağıdır” dedi.

Mitingde dikkat çeken konuşmalardan biri ise İstanbul Aile Vakfı Başkanı Sami Yılmaz’a aitti. Yılmaz, 6284 sayılı kanunu hedef aldığı konuşmasında, “Ciddi bir anayasa değişikliğine ihtiyaç var” diyerek hükümete çağrı yaptı.

whatsapp-image-2022-09-18-at-18-27-07.jpeg

Öte yandan yapılan konuşmalar ve mitinge gelen kişilerin LGBTİ+'lara dair fikirleri arasında da keskin farklar dikkat çekiciydi. Konuşmaların çoğunda, "LGBTİ+'lara karşı değiliz" denilirken kitleden yükselen nefret söylemleri gözle görülüyordu.

Tekbirlerle Beyazıt’a yüründü

Miting, düzenleyen ve katkı sağlayanların katılanlara teşekkürüyle son bulurken binlerce kişi tekbirler eşliğinde Beyazıt Meydanı’na yürüdü. Yürüyüş esnasında, “Tek yol şehadet”, “İbnelere geçit yok”, “Cenk, cihat, şehadet” sloganları atıldı.

whatsapp-image-2022-09-18-at-18-37-30.jpeg

Beyazıt Meydanı’nda Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, mitingin ‘manifestosu’ olarak adlandırılan metni okudu. Okunan metinde, “Bu varoluşsal şiddete dur denmeli. Tek isteğimiz, insan neslinin varoluşunu tehdit eden bu propagandaya ve dayatmaya dur denmesi. Tehlikenin farkında mıyız? Okul öncesi, ilkokul çağındaki çocuklarımız, çizgi filmler üzerinden hedef alınıyor. Gençlerimiz zihni, dizilerdeki LGBTİ propagandasıyla bulandırılıyor” denilirken Meclis’teki tüm partileri ziyaret ederek taleplerinin iletileceği belirtildi.

whatsapp-image-2022-09-18-at-18-27-05-1.jpeg

Mican, okuduğu açıklamada ayrıca, “Milletin iradesinin önünde hiçbir güç tanımıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dedi.

whatsapp-image-2022-09-18-at-18-27-04.jpeg

Açıklamanın sonlarına doğru ise Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sosyal hayatın kaynağı, aile hayatıdır. Aile, izaha lüzum yoktur ki kadın ve erkekten kuruludur” sözlerine kitle içinden bazı kişiler ‘tekbir’ çekerek tepki gösterdi. Bazı kişiler de açıklamanın sonunda, “Şeriat isteriz” diye sloganı attı.