Sağlıkçıya şiddetin adresi bu kez de Şanlıurfa

Sağlıkçıya şiddet son bulmuyor. Bugün Şanlıurfa'da bir doktor, iddiaya göre hasta yakını tarafından darbedildi.

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi'nin acil servisinde çalışan Uzman Doktor Orhan Hagi, bir hasta ile ilgili işlem yapıyordu. Bu sırada bir başka hasta yakını ise iddiaya göre 'sıra' nedeniyle doktor Hagi'yi darbetti.

Saldırgan gözaltına alındı.

Daha önce de saldırıya uğramıştı

Hagi, daha önce de saldırıya uğramış ve çaresizliğini Twitter hesabından şöyle duyurmuştu:

Gurbet elde arkama bakmadan yürüyemez oldum. İnsanlara şifa dağıtma motivasyonuyla çıktığım bu yolun sonunu, yarınımı ve yarınlarımızı göremiyorum. Uzman hekim olarak hizmet verdiğim, dişimi tırnağıma takarak çalıştığım, kimsesiz olduğum Şanlıurfa’nın bana teşekkürü böyle oldu. Bu cehaletin, bu şımartılmışlığın bedelini ödemek istemiyoruz artık. Tükendik, bittik, yok olduk.

Bu yıl 4 binden fazla hekim istifa etti

Geçen hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2023 yılı bütçesi sunumunu yapmış ve burada sağlıkçılara şiddet konusuna da değinmişti. Sağlık çalışanlarına şiddetin katalog suçlar kapsamına alındığını söyleyen "Koca, Sağlıkta Şiddetin Önlenmesi Eylem Planı’nı adım adım uyguluyoruz" demişti.

Koca aynı açıklamasında bu yıl kamudan istifa eden toplam uzman hekim ve hekim sayısının 4 bin 194 olduğunu da belirtmişti.

Kaynak:halktv.com.tr