SADAT yöneticisi: Bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz

SADAT yöneticisi: Bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz
SADAT Yöneticisi Ersan Ergür, “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” ifadelerinin yer aldığı bir tweet paylaştı. Ergür, tepkilerin ardından tweet'ini sildi.

Aynı zamanda SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ASSAM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Ersan Ergür, Twitter hesabından 'Bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz' paylaşımı yaptı.

Ergür, tweet'inde “Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz… Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun…” yazdı.

sadatt.jpg

Ergür, tepkilerin ardından paylaşımını sildi. Ergür, sildiği paylaşımın ardından şunları yazdı: “Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Yüce Türk milleti Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta oy vermeyerek cennet vatanımızı teslim etmeyecektir… Vatan sağ olsun”

ekran-resmi-2022-05-27-16-27-26.png

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da CHP milletvekilleri ile birlikte, gayrınizami harp eğitimi veren Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye (SADAT) gitti. Kılıçdaroğlu kapıların açılmadığı SADAT’ın önünde; “CHP, demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır ve saraydır” açıklamasını yaptı.

Erdoğan: Alakam yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun üzerine grup toplantısında, "SADAT'ın yöneticileriyle yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu bizim kullandığımız darbeci bir oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı bir paylaşımla Erdoğan’a yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı fotoğraf; Cumhurbaşkanlığı’nda 23 Ocak 2018 tarihinde yapılan Güvenlik Zirvesi’nden çekilen bir kareye ait. Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı gündemiyle yapılan toplantıda çekilen fotoğrafta; dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile birlikte Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) kurucusu emekli tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin de toplantıya katıldığı görüldü. Bu toplantı, Cumhurbaşkanlığı tarafından da kamuoyuna açıklanmıştı.

sadatsaray.png