Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz anlattı: Gayrinizami harp eğitimi verilir mi?

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, Halk TV'de SADAT hakkındaki sorulara yanıt verdi. Yavuz, SADAT'ın hizmetleri arasında duyurduğu 'gayrinizami harp eğitimi'nin neden verilemeyeceğini anlattı.

'Neden Sonuç' programında Seda Selek ve Mehmet Tezkan'ın sorularını yanıtlayan Yavuz, konuşmasına SADAT'ın nasıl kurulduğunu anlatarak başladı. SADAT'ın 28 Şubat'ta mağdur edildiklerini ileri süren ve tarikat mensubu olduğu için silahlı kuvvetlerden uzaklaştıran askerler tarafından kurulduğunu söyleyen Yavuz, "Biliyorsunuz FETÖ'cülerin bir kısmı 28 Şubat'ta atıldı. Erdoğan'ın belediye başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de görev yaptılar. Onlardan bir tanesi bir deniz kurmay binbaşıydı. Gebze Belediye Başkanlığı'ndan 2016 yılında emekli oldu. Ve arkasından da tekrar atıldı" dedi.

"Ordu'nun attığı adamları dışarıda beslediler. Şimdi onlar da darbe yaptı" diyerek sözlerine devam eden Yavuz, "Güya iktidara geldiklerinde ileri demokrasiyi getireceklerdi. Darbelere yenisini eklediler" ifadesini kullandı.

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi'nin iktidardan medet umduğunu belirten Yavuz, konuşmasının devamında gayri nizami harp hakkında bilgi verdi.

Hiçbir yerde gayrinizami harp diye bir eğitim olmadığının altını çizen Yavuz, "Gayrinizami harp ordulara ilgili bir konu değildir. Ordularla ilgili konu nizami harptir. Son yıllarda Wagner'ler* çıktığı için bunun Türkiye'nin işine yansıması olarak da görmek mümkün. Çünkü savaşlar ağırlıklı olarak vekalet savaşları olarak yapılıyor. Ordular normal elbiseleri ile üniformalarıyla meşru görevleri yapıyorlar. Gayrimeşru yaptırmak istedikleri işlerinde böyle teşkilatları kullanıyorlar" ifadesini kullandı.

Amerika'nın bu yöntemi en çok kullanana ülke olduğunu söyleyen Yavuz, "Gayrinizami harp eğitimi veriyorum' demeleri ne kadar denetleme dışı kaldıkları gösteriyor" dedi. Bu durumu 'ürkütücü' olarak tanımladı. Yavuz, sözlerini gayrinizami bir harp eğitimi diye bir eğitim olmadığını vurguladı.

*Wagner Grubu: Rusya merkezli özel bir askeri şirket.