Saadet Partisi’nden Skandal İddia

Saadet Partisi’nden Skandal İddia
SP, AKP'yi savunan bir müezzinin çalışma yapan Saadet partili kadınlara "bize göre yönettiği hanımlar Reis-i Cumhur’a helaldir" dediğini iddia etti. AKP’yi savunan bir cami müezzininin “Biliyor musunuz, bize göre yönettiği...

SP, AKP'yi savunan bir müezzinin çalışma yapan Saadet partili kadınlara "bize göre yönettiği hanımlar Reis-i Cumhur’a helaldir" dediğini iddia etti.

 AKP’yi savunan bir cami müezzininin “Biliyor musunuz, bize göre yönettiği hanımlar Reis-i Cumhur’a helaldir. Dinsiz, imansız, kitapsızsınız, s…r olup gidin p…ler” dediği iddia edildi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı bugün Sultangazi’de yaşanan ve medyaya “Kamalak’ın korumaları cami imamını dövdü” şeklinde yansıyan olay ile ilgili açıklama yaptı.

Partiden yapılan açıklamada, söz konusu şahsın seçim çalışması yapan Saadet Partili kadınlara sözlü tacizde bulunduğu ve “Biliyor musunuz, bize göre yönettiği hanımlar Reis-i Cumhur’a helaldir. Dinsiz, imansız, kitapsızsınız, s…r olup gidin p…ler” dediği belirtildi. İşte Saadet Partisi’nden yapılan o yazılı açıklama:

“Bugün bazı haber sitelerine konu olan “Kamalak’ın korumaları cami imamını dövdü” başlıklı haber içerik bakımından tamamen yalan ve gerçeklerden uzaktır.

Haberciliğin en temel kurallarını hiçe sayarak ve yanlı bir şekilde hazırlanan haberde suç isnat edilen Saadet Partililerin görüşlerine yer verilmemesi. haberin doğruluğunun sorgulanmasına yeterli nedendir.

OLAYIN ASLI NEDİR?

Saadet Partili kadınların müezzinin (imam değildir) evine konuk olması kesinlikle söz konusu değildir. Saadet Partisi Sultangazi ilçe teşkilatımızda görevli kadınların Yayla Mahallesi Araba Konağı Mevkii’nde sokaktaki seçim çalışmaları esnasında yaşanan olay şöyledir: Seçmene Saadet Partisi’nin vaatlerini anlatan kadın kolları teşkilat mensuplarımıza, daha sonra cami müezzini olduğu öğrenilen şahsın sözlü tahriki söz konusudur. Olay mahallinde yün çırpan kadınlarla konuşan teşkilat mensuplarımız, olayın içerisinde olmayan ve o sırada kim olduğu konusunda her hangi bir bilgi sahibi olunmayan şahsın kadınların arasındaki konuşmaya müdahil olarak “gelin bana da anlatın” demesiyle olay başlamıştır.

“BİZE GÖRE YÖNETTİĞİ HANIMLAR REİS-İ CUMHUR’A HELALDİR”

Kadın kolları mensuplarımız bu tazyike, “biz buradayız dinlemek istiyorsanız gelin burada dinleyin” karşılığını vermişlerdir. Kadınların arasındaki konuşmada başkanlık sistemi tartışılırken, ilgili şahıs “bana da anlatın şu başkanlık sistemini, neymiş o” diye tazyike devam etmiştir. Kadın kolları mensuplarımızın şahısla muhatap olmak istememelerine rağmen, şahıs ısrarla kadın kolları üyelerimizi sözlü tahrike devam ederek, olayı hakaret boyutuna vardırmış; “başkanlık sisteminde başörtünüzün artık bu şekilde bağlanmasına gerek kalmayacak, çünkü o zaman kadınlar devlet başkanının helali olacak” şeklinde ağır hakaretler etmiş ve daha da ileri giderek, “Biliyor musunuz, bize göre yönettiği hanımlar Reis-i Cumhur’a helaldir. Dinsiz, imansız, kitapsızsınız, s…r olup gidin p…ler” demiştir.

Olayın teşkilat mensupları tarafından duyulmasının ardından da ilçe teşkilatında görevli bazı arkadaşlarımızın olayın aslını öğrenmek ve niçin böyle bir şey yaptığını sormak için müezzinle görüşmesi söz konusudur. Kadınlara yönelik ağır hakaretlerde bulunan müezzinin teşkilat mensubu erkeklerle konuşurken de aynı tavrı sürdürmesi üzerine karşılıklı itişmeler yaşanmıştır.

Gerek inancımız, gerekse insanlık adına asla tasvip edilmesi mümkün olmayan ve direkt kadınları hedef alan, değil bir müezzinin – haberlere konu edildiği gibi söz konusu şahıs imam değil, müezzindir- sıradan bir insanın bile ağıza alınmayacak sözlerle kadınlara hakarette bulunması asla kabul edilemez. Bir kez daha ifade edelim ki, olayın bir evde geçtiği iddiaları tamamen yalandır. Olay sokakta vuku bulmuştur ve kadınlara yönelik bir çalışmaya dışarıdan müdahale söz konusudur.

Haberde geçen “Saadet Partisi’ne oy vermeyen kafirdir” ifadeleri ise asla gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Hiçbir teşkilat mensubumuz bu tür ifadeler kullanmamıştır, kullanması da mümkün değildir. Bu tür ifadeler bizim inancımıza da siyasi söylemimize de aykırıdır.

Şahıs hakkında gerekli tüm hukuki süreçler başlatılmıştır.

Bu minval üzere;

1- Hakaret ve sövme sebebiyle ceza şikayetinde bulunulmuştur,

2- Yasal ve usule uygun seçim çalışmalarının engellenmesi bakımından ikinci bir ceza şikayetinde bulunulmuştur.

3- Şahıs hakkında memur olması sebebiyle disiplin kovuşturması için Diyanet İşleri Başkanlığı’na şikayette bulunulmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı”