Rutkay Aziz'den Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yorumu

Rutkay Aziz'den Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yorumu
Rutkay Aziz ve Taner Barlas, yeni sahneledikleri oyunları olan '1984 (Büyük Gözaltı)' ile ilgili Cumhuriyet'e konuştu. Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'la ilgili de açıklamalarda bulunan Rutkay Aziz, "İnsan inanmak istemiyor" dedi.

Yılın son günlerinde izleyiciyle buluşan, Taner Barlas’ın kurguladığı, Rutkay Aziz’in yönetmen koltuğunda oturduğu ve her ikisinin de rol aldığı “1984 (Büyük Gözaltı)” 20. yüzyılın en önemli romanlarından birini tiyatro sahnesine taşıyor.

Cumhuriyet'ten Emrah Kolukısa, iki usta sanatçıyla hem oyunu hem de günümüz Türkiye'sine yansımasını konuştu.

Gündeme ve oyuna dair önemli açıklamalarda bulunan sanatçılara, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın başına gelenler de soruldu.

Konuyla ilgili Rutkay Aziz şöyle konuştu:

"Metin’e ve Müjdat’a bir biçimde dava açılması, bir biçimde haftada bir imza atmaları veya yurtdışına çıkış yasağı konması gerçekten talihsizliktir, insan inanmak da istemiyor çünkü ben her ikisinin de gerçekten bir vatansever, yurtsever olduklarına inanıyorum ve çok önemli iki güldürü ustası olduklarına da inanıyorum. Bütün bu yapılanlar ve uygulananlar, hukuk adına bir talihsizliktir. Dilerim en kısa zamanda gerçek anlamda bu dava uygun bir biçimde sonuçlanır. Ama Türkiye şundan kurtulmalı, barışın suç olduğu bir koşul anlaşılır bir koşul değildir bu kadar savaş çığlıklarının atıldığı bir şekilde barış istemek suç olamaz."

Röportajın tamamı için tıklayınız...

Etiketler :