İkisi de rüşvetin ikizi irtikap suçu kapsamında. New York Başkanı'na soruşturma açıldı BDDK Başkan Yardımcısı'na da açılacak mı?

İkisi de rüşvetin ikizi irtikap suçu kapsamında. New York Başkanı'na soruşturma açıldı BDDK Başkan Yardımcısı'na da açılacak mı?
ABD'de Türk yetkililerden bağış adı altında rüşvet aldığı iddia edilen (rüşvetin ikizi irtikap suçu) New York Belediye Başkanı Adams'a soruşturma açıladı. BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın düğününde denetlediği bankakarın müdürü takı takma kuyruğuna girdi. Aydın hakkında resmi bir açıklama yok.

ABD basınındaki her köşe neredeyse New York Belediye Başkanı Eric Adams'ı konuşuyor. Adams'ın bağış kampanyasında Türk yetkilerden yüklü miktarda para aldığı, binlerce dolarlık THY biletlerini ücretsiz kullandığı ve İstanbul Boğazı'nın kenarında sevgilisi ile lüks bir otelde tatil yaptığı iddia edildi. Adams'ın aldığı bağışlara karşılık da New York'taki Türkevi'nin ruhsatını verdiği ileri sürüldü.

İrtikap yani rüşvetin ikizi suçu işlediği belirtilen Adams'a yabancı ülke (Türkiye) üzerinden bu durumun gerçeklemesi nedeniye federal soruşturma açıldı. ABD'de açılan bu soruşturma türü milli güvenlik meselelerinde açılıyor.

İrtikap suçu işlediği belirtilen Adams'a soruşturma açılırken Türkiye'de benzer bir hadise yaşandı.

DENETLEDİĞİ BANKA MÜDÜRLERİ SIRASIYLA TAKI TAKTI

Halk TV programcısı Timur Soykan'ın haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğününe denetlediği bankalarında müdürleri de katıldı.

Düğünde takılara havada uçuştu. Soykan'ın anbean cep telefonu ile görüntülediği takı merasiminde banka yöneticilerinin her şey normalmiş gibi ayağa kalkıp takıları taktığı görüldü.

BİR DE ARALARINDA BÜTÇE BELİRLEDİLER

Soykan'ın iddiasına göre de bankalar takı merasimi için bütçede belirledi. En az 150 bin lira ve en çok 350 bin liralık takı takılacağı kararlaştırıldı.

Düğüne eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP'li vekiller ve BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu da katıldı.

Takılar Kavcıoğlu'nun gözü önünde takıldı. Denetlemesi gereken banka yetkilileri tarafından.

RESMİ AÇIKLAMA YOK! BAKANLIĞIN DERİN SESSİZLİĞİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama yapılmadı.

Gazeteci Murat Yetkin'in haberine göre; iddiaya göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek durumdan rahatsız olup inceleme başlatılmasını istedi.

Şimşek rahatsızlığı ve inceleme istediği duyulsa da henüz kamuoyuna yansımış resmi bir açıklama yok.

Kaynak:halktv.com.tr