RTÜK'ün cezası durduramadı: Halk, Halk TV ile kaldı

RTÜK'ün cezası durduramadı: Halk, Halk TV ile kaldı
RTÜK'ün Halk TV'ye 'Cemo' türküsünü bahane ederek verdiği ceza dün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nda uygulanmış ve Halk TV ekranı tam 5 saat 38 dakika boyunca kapatılmıştı. Bu engellemeye rağmen Halk TV dün en çok izlenen haber kanalı oldu.

Halk TV dün, RTÜK'ün 33 yıldır yasal şekilde çalınıp söylenen, Kültür Bakanlığı'ndan bandrollü 'Cemo' türküsünün yayınlanmasını bahane ederek verdiği ceza nedeniyle Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programının başlangıcı olan saat 10'dan yaklaşık saat 16'ya kadar yayın yapamadı. Bu yüzden 23 Nisan da 1. Meclis'teki tören de meclis genel kurulundaki özel oturum da Halk TV ekranlarından paylaşılamadı. Onun yerine yaklaşık 6 saat boyunca ceza olarak RTÜK'ün belgeselleri yayınlandı.

Buna rağmen izleyicilerin tercihi yine Halk TV oldu.

Halk TV Hafta Sonu Ana Haber Bülteni en yakın rakibine yaklaşık 4 kat fark attı. 20 ve 23 saatleri arasını kapsayan 'prime time'da da, sabah haberlerinde de Halk TV AB grubunda diğer kanallardan daha çok izlendi.

2.jpg

4.jpg3.jpg5.jpg

Halk TV, ABC izleyici grubunda 'tüm gün'de haber kanalları arasında rakiplerini bir kez daha geride bırakarak, en çok izlenen kanal oldu. AB izleyici grubundaysa, aldığı cezaya rağmen, 'tüm gün'de çok küçük bir farkla 2. sıraya yerleşti.

1.jpg