RTÜK'ten 'Maske Kimsin Sen' programına inceleme

RTÜK'ten 'Maske Kimsin Sen' programına inceleme
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, FOX TV’de yayınlanan 'Maske Kimsin Sen' isimli programa inceleme başlatılacağını duyurdu.

FOX TV'de cumartesi akşamı yayın hayatına başlayan 'Maske Kimsin Sen?' yarışması hakkında sosyal medyada paganizm ve satanizm propagandası yapıldığı iddiasıyla 'Foxtvhaddinibil' etiketi altında paylaşımlar yapıldı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu ise, "Bu program ile ilgili RTÜK işlem başlatacak mı? Bu program kalkmalı" diyen bir paylaşıma yanıt verdi.

Uslu, "Evet, ilgili program özellikle çocukların korunması özelinde ilgili kanalın denetiminden sorumlu uzman arkadaşlarımız tarafından titizlikle yarın incelemeye alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Fas, Tunus, BAE ve Mısır'da da yayınlanıyor

Programın jüri üyelerinden olan oyuncu Eda Ece, sosyal medyadaki yorumların ardından bir paylaşımda bulundu. Ece, programın Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır'da da yayınlandığı ifade etti.

Ece paylaşımında şöyle dedi:

Maske Kimsin sen tüm dünyada olan bir yarışma formatı "Masked Singer" yayınlandığı ülkeler ekte. Suudi Arabistan, Fas, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır da dahil.