RTÜK'ten Halk TV'ye verilen cezanın gerekçesi Ali Erbaş ve iktidar eleştirisi

RTÜK'ten Halk TV'ye verilen cezanın gerekçesi Ali Erbaş ve iktidar eleştirisi
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) bugün yaptığı Üst Kurul toplantısında, TELE1 ve Halk TV'ye programlardaki iktidar ve siyasi eleştirileri nedeniyle para cezası verdi.

RTÜK, bugün yaptığı Üst Kurul toplantısında, Halk TV ve TELE1'e programlardaki iktidar ve siyasiler hakkında eleştiriler nedeniyle ceza verdi. Halk TV'ye Açıkça ve İki Yorum programındaki eleştiriler nedeniyle 200 bin TL para cezası veren RTÜK, gerekçe olarak "Kamusal sorumluluk anlayışı ile bağdaşmadığı, yayın sırasında kullanılan bu ifadelerin dürüst, kişi ve kurumları zedelemeyecek nitelikte olduğu" dedi.

Halk TV’ye iki ceza

Levent Gültekin ve Murat Sabuncu'nun Halk TV’de sunduğu “İki Yorum” programına ilişkin verilen cezada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki eleştirileri "sınırlarını aşan açıklamalar" olarak değerlendiren RTÜK, bu ifadelerden dolayı Halk TV’ye idari para cezası verdi.

Halk TV'ye verilen diğer bir ceza ise Gökmen Karadağ'ın sunduğu Açıkça programındaki eleştiriler nedeniyle verildi. Programa katılan konukların, "Bakın hainlik aranıyorsa, ihanet aranıyorsa ihanet burada. Şunu sana sağlayan sana bunu veren bu rejime, Cumhuriyete, üstelik onun anayasasına göre görevlendirildiğin halde o anayasayı ihlal ederek, laiklik ilkesi doğrultusunda görev yapman gerekirken laikliği alaşağı edip her fırsatta onu yok etmeye çalışırken bu ülkenin anayasal düzenine ihanet ediyorsunuz" şeklindeki Ali Erbaş'a yönelik ifadelerini "kamusal sorumluluk anlayışı ile bağdaşmadığı, yayın sırasında kullanılan bu ifadelerin dürüst, kişi ve kurumları zedelemeyecek nitelikte olduğu" kararına varan RTÜK, Halk TV’ye yine idari para cezası yaptırımı uygulandı.

TELE 1'e ceza

RTÜK, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın açıklamalarını gerekçe göstererek TELE1’e de ceza verdi. 'Demokrasi Arenası' programındaki ifadelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştiri sınırlarını aştığı belirtildi.