Prof. Dr. Veysel Ulusoy, üniversitedeki disiplin sürecini paylaştı

Prof. Dr. Veysel Ulusoy, üniversitedeki disiplin sürecini paylaştı
Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hakkında soruşturma başlatılan ENAG'ın kurucusu, Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Rektörün bizi 'yanıltıcı yanlış bilgi vermekle' suçlaması bir gaflettir" dedi.

Enflasyon Araştırmaları Grubu (ENAG) kurucusu, Prof. Dr. Veysel Ulusoy’a görev yaptığı Yeditepe Üniversitesi tarafından disiplin soruşturması açılmıştı.

Verileri uzmanlar tarafından tartışmalı bulunan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verisi açıklamaya başlayan ENAG’la ilgili suç duyurusunda bulunmuştu. TÜİK, ENAG kurucusu Ulusoy hakkında da ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

Ulusoy, Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hakkında başlatılan "disiplin soruşturması" ve Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl'ün ENAG'ı ve Ulusoy'u hedef alan açıklamalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. ENAG'ın varlığının baştan beri rektörlüğü rahatsız ettiğini ifade eden Ulusoy, araştırmalar için üniversitenin kaynaklarının kullanıldığı iddiasının asılsız olduğunu vurguladı.

Ulusoy, "Verilerimizin ne olup olmadığını bilmeden, bir gün merak edip sormayan rektörün bizi 'yanıltıcı yanlış bilgi vermekle' suçlaması bir gaflettir. Bir bilim insanına yakışmayan bu sözlerin muhakkak bir hukuki karşılığı olacaktır zira bu noktadan sonra devam eden doktora tezinin Yeditepe Üniversitesi'nde tamamlanma olasılığı kalmamıştır. Bu haliyle tüm sorumluluk sarf ettiği cümlelerden dolayı rektöründür" dedi.