Polyak Maden İşletmesi defalarca uyarılmış

Polyak Maden İşletmesi defalarca uyarılmış
Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Polyak Madencilik'te dün akşam saatlerinde yaşanan göçükle ilgili Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. Tic. AŞ'nin daha önce yüksek metan gazı ve yeraltı suları konusunda uyardıklarını açıkladı.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. Tic. AŞ'nin daha önce yüksek metan gazı ve yeraltı suları konusunda uyardıklarını açıkladı.

Polyak Madencilik'te dün akşam yaşanan göçükte 45 kişi yaralandı.

Bağımsız Maden İş Sendikası; patlamanın ardından yapılan açıklamada, metan gazıyla ilgili işletmeyi uyardıklarını, dikkate alınmadıklarını söyledi.

Salgının başından bu yana işçileri zorla çalıştırmasıyla gündeme gelen Polyak maden işletmesinde işçilere salgının ortaya çıktığı ilk zamanlarda Haziran 2020’ye kadar maden sahasında kalarak çalışmaya devam etmesi şart koşulmuş, kabul etmezlerse işten çıkarılacakları paylaşılmıştı.

Sendikaya üye işçiler tehdit edilmişti

Salgın döneminde ayrıca Polyak’ta çalışan 750 madenci ücretsiz izne ayrılmıştı. Bağımsız Maden İş Sendikası da nisan ayında bir açıklama yapmış ve sendikaya üye işçilerin tehdit edilerek üyelikten istifa etmeleri için baskı yapıldığını açıklamıştı.