İzmir'de maden ocağında patlama! Bakanlık, valilik ve kaymakamlıktan farklı rakamlar

İzmir'de maden ocağında patlama! Bakanlık, valilik ve kaymakamlıktan farklı rakamlar
İzmir'de maden ocağında patlama meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı olayda Sağlık Bakanlığı 45 işçinin yaralandığını bildirdi. İzmir Valiliği yaralı sayısını 22, Kınık Kaymakamlığı ise 35 olarak duyurdu.

İzmir'in Kınık ilçesinde bir kömür ocağında meydana gelen göçüğün ardından olay yerine sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede göçük nedeniyle dumandan etkilenen 45 işçi, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İzmir'in Kınık ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili Bergama Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Sorumlular hakkında Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kınık Cumhuriyet Başsavcılığınca derhal soruşturma işlemlerine başlanmış, 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup soruşturma titizlikle ve hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.

Diğer yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, daha önce 22 olarak bildirilen yaralı sayısını Sağlık Bakanlığı'nın 45 olarak güncellediğini belirtti.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, patlamayı sosyal medya hesabından duyurdu. Aksu, maden şirketini yüksek metan gazı ve yeraltı suları konusunda uyarduklarını ,"Eli defa uyardık yüksek metan ve yeraltı suları konusunda. En az elli defa” ifadeleriyle dile getirdi.

Başaran Aksu'nun paylaşımı şöyle:

“Polyak Madencilik'te bir patlama yaşandığı bilgisi doğru. Boyutu belirsiz

Umarım hiçbir Madenci kardeşimizin başına birşey gelmemiştir

Bağımsız Maden-İş yöneticileri birazdan dönecek ocak önünde olacaklar.

Eli defa uyardık yüksek metan ve yeraltı suları konusunda. En az elli defa”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Kınık ilçesindeki madende meydana gelen göçükle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup. Beyaz koyu onay işareti Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Beyaz koyu onay işaretiVefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Beyaz koyu onay işareti Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır"

Kınık Kaymakamlığı: 35 yaralı var

Kınık Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “İlçemiz Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Can kaybımız yoktur” denildi.