Özgür Özel'den Nurettin Nebati eleştirisi: Bunu şaka diye bile yapamazsınız

HalkTv ekranlarına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Nurettin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanı olmasını sert sözlerle eleştirdi. Özel, "Nurettin Nebati kitabın kapağını açmamış. Yani aldığı eğitimle geldiği görev arasında bu kadar alakasız bir şey olmaz. Yani bunu şaka diye bile yapamazsınız" dedi.

2 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Nureddin Nebati atandı.

HalkTv ekranlarında yayınlanan İpek Özbey'le Kadraj programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel konuya ilişkin eleştirilerde bulundu.

Ülkedeki herkesi ilgilendiren bir göreve geçen Nebati için başarılar dileyen Özel şunları dile getirdi,
"Ben Nurettin Nebati, bakan yardımcısı olduğunda 'yok artık' demiştim. Şundan dolayı. Ben kendisini biliyorum, geçmişte bir çok komisyonda birlikte görev yaptık. İlk milletvekili olduğumuzda 4 yıl birlikte görev yaptık. İşte bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dedikleri OHAL şartlarında yapılan seçime kadar da milletvekiliydi.

İlk bakan yardımcısı olduğunda aklımdaki şuydu; 'kamu yönetimi, İçişleri Bakan Yarımcısı olur, başka bir bakan yardımcılığı olur, sanayiciliği var Sanayi Bakan Yardımcılığı olur. Ama bunun eğitiminde ekonomi yoktu diye biliyorum' dedim. Döndüm baktım. Dediler ki 'Berat Albayrak'ın çok yakını, ekonomi eğitiminden bilgisinden değil ama Berat Bey'in yardımcısı'. Ya böyle şey mi olur falan diye düşünmüştük.
Geçtiğimiz haftalarda Nurettin Nebati'nin bakanlığa gelebileceği konuşulduğunda hep şöyle düşündüm, artık buda olursa Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tükendiğinin bu kadar açık bir itirafı olmaz.

Ben yıllarca Berat Albayrak'ın bu koltuğa oturtulmasını şu sözlerle eleştirmiştim. Kabinesini ilk açıklandığında (Cumhurbaşkanı Erdoğan) Kıbrıs'a ya da Azerbeycan'a ziyaret yapılır. Oradan dönerken uçakta sordular. Dediler ki 'Makro ekonomi eğitiminin olmadığı söyleniyor damadın'. O da dediki '6 ay süreyle Marmara Üniversitesi'nde kurs aldı'
Ben de dedim ki 'Kursla bakan yapıyorlar , yetiştiriyorlar. Makro ekonomi bilgisi bu kadar sınırlı birisini. Bu ülkede gerçek bir demokrası olsa en azından o dersi alanı değil vereni yaparsınız'. Berat Beyin bir ekonomi eğitimi vardı, makro ekonomi de zayıftı, o konuda da kurs aldırmışlardı 6 ay.

Nurettin Nebati kitabın kapağını açmamış. Yani aldığı eğitimle geldiği görev arasında bu kadar alakasız bir şey olmaz. Yani bunu şaka diye bile yapamazsınız. Nurettin Nebati gibi bir adamı bakan olarak atamak şaka diye yapılmaz.

Beni Ekonomi Bakanı nasıl yapamazsanız, eğitimim yok o konuda. Nurettin Nebati de o işi yapamaz.