TÜGVA üyesi Nureddin Nebati Bakanlığa atandı
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Lütfi Elvan’ın istifasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ile göreve getirildi.
Kararda, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Lütfü Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104. ve 106. maddeleri gereğince atanmıştır" ifadelerine yer verildi.
İşaretini vermişti
Geçen hafta Twitter hesabından paylaştığı "Faiz baskısını azaltacak tedbirler aldık ve faiz baskısının azalmasıyla beraber attığımız her adımla güçlenerek yolumuza devam edeceğiz" sözleriyle gündeme gelmişti. Nebati'nin bu paylaşımı bakanlığa hazırlandığı şeklinde yorumlanmıştı.
Elvan'nın yerine geçeceği iddia ediliyordu Nebati'den gece yarısı peş peşe faiz paylaşımı
Türk Telekom’dan 33.849 TL maaş
İlim Yayma Cemiyeti, TÜGVA, Önder, Utesav Üyeliği devam eden Nebati, birkaç ay önce de Türk Telekom’dan maaş aldığı haberleriyle gündem olmuştu.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yardımcısı Nureddin Nebati’nin, aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ortaya çıkarmıştı. CHP'li Yavuzyılmaz, Türk Telekom kayıtlarını da kaynak göstererek, “AK Partili Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin, aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettik. Bakan Yrd. maaşı: 27.917 TL Türk Telekom YK ücreti+6 maaş ikramiye: 33.849 TL Aylık toplam gelir: 61.766 TL” ifadelerini kullanmıştı.
AK Partili Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin, aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettik.
— Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) June 12, 2021
Bakan Yrd. maaşı:
27.917 TL
Türk Telekom YK ücreti+6 maaş ikramiye: 33.849 TL
Aylık toplam gelir:
61.766 TL
Kaynak:TT Genel Kurul Tutanağı⬇️ pic.twitter.com/krGiXV5zpH
Berat Albayrak ile görüşme
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği ancak henüz resmi bir açıklamanın olmadığı saatlerde Albayrak’a desteğini ilk açıklayan isimlerden biri Nureddin Nebati olmuştu.
Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Nebati, "Biz sizi çok seviyor, size inanıyor ve güveniyoruz Sn. Bakanım" demişti.
İstifasının ardından uzunca bir süre kameralardan uzak yaşayan Berat Albayrak ile Nureddin Nebati geçen Ağustos ayında İstanbul Süleymaniye'de bir restoranda görüntülenmişti. Bu görüşme kulisleri hareketlenmişti.
Fethullah Gülen'le fotoğraf
Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati'nin Fethullah Gülen'i ziyaret fotoğrafı yeniden gündem oldu.
Nureddin Nebati kimdir?
Nureddin Nebati, 1964 yılında Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Nureddin Nebati, Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında tamamladı.
Nebati, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Doktor unvanına sahip oldu.
Bir dönem tekstil işiyle uğraşan Nureddin Nebati, akaryakıt istasyonu işletmeciliği de yaptı. MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu Üyeliğinde bulunan Nureddin Nebati, halen MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir.
Nureddin Nebati'nin İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, TÜGVA, Önder, Utesav Üyeliği devam etmektedir.
AKP 4’üncü Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak 2014-2015 yılları AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24’üncü Dönemde İstanbul, 25’inci Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Orta düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babası.
Nebati'nin 'genelevler kapatılsın' teklifi reddedilmişti
Nureddin Nebati 2013 yılında verdiği "genelevler kapatılsın" teklifi vermişti. Nebati, partisinin Grup Başkanlığı’na verdiği yasa teklifi ile Türkiye’deki 56 genelevin kapatılmasını istemişti.
Teklife parti içinde olumlu bakılmadı. Nebati, teklifin gerekçesinde, kadınların bu çağda bir mal gibi satılmasına devletin izin vermemesi gerektiği belirtirken, bu durumun devam etmesinin modern çağda kölelik düzeninin devam ettiği izlenimi yarattığını ifade etti.
Nebati’nin teklifi medyaya yansıdıktan sonra partisi tarafından reddedilmişti.