Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in duruşması yarın

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in duruşması yarın
230 günü aşkın süredir ölüm orucunda bulunan İbrahim Gökçek'in de yargılanacağı Grup Yorum davasının duruşması yarın saat 10.00'da Çağlayan Adliyesi'nde görülecek. Grup Yorum, duruşmaya çağrıda bulundu.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Ölüm orucuncaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in de yargılanacağı duruşma yarın (14 Şubat 2020) İstanbul Çağlayan Adliyesi 37'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Saat 10.00'da başlayacak duruşma öncesi 09.30'da adliye önünde basın açıklaması yapılacak.

Grup Yorum, basın emekçilerine yaptığı çağrıda "Ölüm orucu sürecinde kamuoyu oluşturmak hayati önem taşır" diyerek şu çağrıda bulundu:

Meslek onuruna sahip çıkmak ve tarihe tanıklık etmek için, Grup Yorum'un sesine ses olmaya, haklı taleplerini gündemde tutmaya ve 14 Şubat'ta İbrahim Gökçek'in de yargılandığı duruşmada orada olmaya tüm basın emekçilerini davet ediyoruz.

Yarınki duruşmada Grup Yorum üyeleri; İbrahim Gökçek, Sultan Gökçek, Ali Abacı, Emel Yeşilırmak, Özgürcan Elbiz, Tuğçe Tayyar, Barış Yüksel ve Bergün Varan yargılanacak.

Halkın Hukuk Bürosu'ndan açıklama

Halkın Hukuk Bürosu, yarın duruşmaya çıkacak olan İbrahim Gökçek'in son durumuyla ilgili paylaşımda bulundu. Gökçek'in ambulansla duruşmaya getirilme talebinin revirde muayene olması ön koşuluna bağlanmasına tepki gösteren HHB, "Müvekkilimiz hasta değil, direnişçidir. Muayene ön koşulu konularak müvekkilimizin duruşmaya getirilmesi engellenmeye çalışılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Büro ayrıca, Gökçek'in maske talebinin de karşılanmayarak her türlü enfeksiyona açık olan sağlığının tehdit edildiğini de belirtti.

Ne talep ediyorlar?

230 günü aşkın bir süredir ölüm orucunda bulunan ve artık kritik evreye girmiş bulunan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in talepleri şöyle:

- Çalışmaların yürütüldüğü İdil Kültür Merkezi artık basılmasın.

- Grup Yorum üyeleri arananlar listesinden çıkarılsın.

- Haklarındaki davalar düşürülsün.

- Tutsak müzisyenler serbest bırakılsın.

- Konser yasaklarına son verilsin.

Etiketler :