Ölen madencinin eşi: 11 aylık kızım 'Baba, baba' diyor, üstünü örtmeyin, bu bir cinayet!

Amasra'da TTK’ye ait kömür madeni 41 madenciye mezar oldu. Facianın üzerinden ise dört gün geçti. Ancak acılar hiç soğumuyor. Mehmet Bulut 27 yaşındaydı. 3 yıl önce evlenmişti. 11 ay önce ise baba olmuştu. Ancak faciada yaşamını yitirdi. Geride kalan eşi Buse Bulut, “11 aylık bebeğim içerde ‘baba baba’ diyor. Hiçbir şeyden haberi yok. Öldürdüler. Üstünü örtmelerine izin vermeyin" diyor.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı madende 14 Ekim'de meydana gelen patlamada 41 madenci hayatını kaybetti. Sayıştay'ın 2017, 2019 ve 2020'de 'grizu patlaması' ve 'iş kazası' uyarısında bulunduğu madende hayatını kaybeden işçilerin aileleri, yaşananların ihmalden kaynaklı olduğunu düşünüyor.

Mehmet Bulut, Şaban Yıldırım ve Okan Akgül, aynı köyde yaşayan ve aynı yıl (2019) madene giren üç arkadaştı.

Mehmet Bulut ve Şaban Yıldırım'ın yakınları, patlamadan bir hafta önce "İçeride gaz kokusu var" dediklerini söylerken yetkililerin önlem almadıklarını aktardı.

halktv.com.tr, patlamanın ardından Amasra'da hayatını kaybeden madencilerin köylerindeydi. Ahatlar Köyü, kazanın bedelini en ağır ödeyen köylerden. Mehmet Bulut, Şaban Yıldırım ve Okan Akgül'ün cenazesinin bu köyden kalktı.

Mehmet Bulut'un eşi Buse Bulut, Amasra'daki facianın Soma gibi olmasından endişe duyduğunu belirterek "Soma gibi üstünü örtecekler" diyor.

Buse Bulut, yaşananların kaza olmadığının altını çizerken "Öldürdüler. Bakın cinayet bu kaza değil. Keserler sansür yaparlar kesmeyin" diyerek medyanın ve ilgili kurumların olayın üstüne gitmesini istiyor.

11 aylık bebeğim içeride 'Baba' diyor

Buse Bulut, eşine son kez sarılamadığı için canının yandığını anlatırken, yaşanacaklara dair eşinin önceden bilgi verdiğini söylüyor.

"İçeride gaz kokusu var. Bizi patlatacaklar' diyordu. Havalandırmaların yapımı üç aydır ertelediler" diyen Buse Bulut, yetkililerin gaz ölçümü yapmadan madencileri aşağıya gönderdiğini belirtti.

İki yıllık evli olan Mehmet ve Buse Yıldırım'ın 11 aylık bebekleri ise her şeyden habersiz. Buse Yıldırım, bebeklerinin kendisine bakıp güldüğünü söylerken, "Bebeğim içeride yatıyor. 'Baba, baba' diyor. Rabbım çocuğumun hakkını sorsun" dedi.

Arama çalışmalarının boyunca madende eşini beklediğini anlatan Buse Yıldırım, "17 saat cesedini bekledim, ceset torbalarının karıştırdım. Millet uzaya insan gönderiyor ben yerin altından kocamı çıkaramadım" derken sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını istiyor.