Öğrencilerden Başkan Öz'e Ziyaret

Öğrencilerden Başkan Öz'e Ziyaret
Başkan Öz, "Tarihini iyi bilmeyen insan geleceğini bilemez" dedi.Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ü, Yüksel Alanyalı Fen Lisesi öğrencisi ve öğretmenleri ziyaret etti. Ziyarette Op. Dr. Başkan Altınok Öz, "Tarihini...

Başkan Öz, "Tarihini iyi bilmeyen insan geleceğini bilemez" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ü, Yüksel Alanyalı Fen Lisesi öğrencisi ve öğretmenleri ziyaret etti. Ziyarette Op. Dr. Başkan Altınok Öz, "Tarihini iyi bilmeyen insan geleceğini bilemez" dedi. Yüksel Alanyalı Fen Lisesi öğrencisi Sinem Algül, Okul Aile Birliği Başkanı Zarife Arabacı, Müdür yardımcısı Erhan Balcı, Banu Yıldırım ve Özlem Bulut; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Müdür Yardımcısı Erhan Balcı okul olarak yaptıkları faaliyetleri ve etkinlikleri Op. Dr. Başkan Altınok Öz'e anlattı.

'GENÇLERE FIRSAT VERİLMELİ'

Ziyarette 9. Sınıf öğrencisi Sinem Algül, bağlamasıyla kısa bir konser verdi. Çeşitli türküleri başarıyla seslendiren genç sanatçı Sinem Algül, Başkan Altınok Öz tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Öğrenci Sinem Algül'ün seslendirdiği türkünün ardından Başkan Altınok Öz, festival'de genç sanatçıya Kartal Festivali'nde sahneye çıkaracağı müjdesini verdi. Başkan Altınok Öz, Kartallı çocuklara gereken destekleri her zaman verdiklerini ve vermeye de devam edeceğini söyledi. Gençlere fırsat verilmesi gerektiğine değinen Başkan Altınok Öz şöyle konuştu:

"Kartal'da festivaller düzenliyoruz. Kartallı sanatçılara düzenlediğimiz festivallerde yer veriyoruz. Yetenekli gençlerimizi belirleyip sahneye çıkarıyoruz. Sinem'i de Kartal Festivali'nde sahneye çıkaracağız. Çok güzel bağlama ve sesi var. Kartal'da Kara Patlıcan vardı. Bateristi Türkiye birincisi oldu. Daha sonra televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Kartalın çocuklarının başarısı bizleri gururlandırıyor."

'TARİHİNİZİ BİLİN'

Yakın tarihin bilinmesi gerektiğine de vurgu yapan Başkan Altınok Öz, "İnsanlık tarihini ve Türkiye'nin yakın tarihini okuyun ve öğrenin. Eğer tarihinizi bilmezseniz ne siyaset yapabilirsiniz ne de geleceğinizi tayin edebilirsiniz. Tarihini bilmeyen insan hiç bir şey yapamaz. Kitap okuyun. Ben çocukken Hasan İzzettin Dinamo'nun 'Kutsal İsyan' kitabını okudum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait kitapları okudum. Atatürkçü çizgimi ve sevgimi hiç bozmadım."diye konuştu.

Matematiğin insan hayatındaki önemine de vurgu yapan Başkan Altınok Öz, matematik bilen insanın yaşamda başarılı olacağını, yaşamın her alanında matematiğin olduğunu söyledi. Matematikle uğraşan insan beyninin analitik yapma özelliğine sahip olduğu vurgusunda bulundu.

sonunda Başkan Altınok Öz, genç sanatçı Sinem Algül'e yazar Murat Çulcu'nun 'Marjinal Tarih Tezleri' adlı kitabını hediye etti.