Öğrenciler fahiş yurt ve kira ücretlerine karşı sokakta kalıyor

Yüz yüze eğitim başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde artan kira fiyatları, başta öğrenciler olmak üzere bütün vatandaşları zor durumda bıraktı. Cepleri zorlayan kira fiyatlarını protesto eden 'Barınamıyoruz Hareketi' sokakta yatarak tepkilerini gösteriyor.

Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber artışa geçen kira fiyatları ve yurt sorunu öğrenci ve ailelerini zorluyor. Kalacak yer bulamayan 'Barınamıyoruz Hareketi' üyesi öğrenciler tepkilerini dile getirmek için İstanbul Kadiköy'de bulunan Yoğurtçu Parkı'nda sabahlıyor.

Barınamıyoruz Hareketi’nden Kemal Yılmaz, devletin yüksek yurt ve kira ücretlerine çözüm bulması gerektiğine dikkat çekerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "650 lira neyinize yetmiyor?" çıkışına dair de "Bu para hiçbir şeyimize yetmiyor" dedi.

'Burası saraydan rahat'

Üniversitelilerin kaldıkları bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken CHP milletvekili Mahmut Tanal da öğrencilere destek için alana geldi.

 

Kira ve yurt fiyatlarına karşı tepki gösteren üniversitelilere destek vermek için Yoğurtçu Parkı’na gelen Tanal "Burası saraydan rahat" dedi.

d9f2646c-4a50-4ea4-bbe0-5de07e25d30c.jpg

'Yurt çıkmadığı için okula gönderemiyoruz'

Barınamıyoruz diyen üniversitelere destek veren milletvekili Mahmut Tanal’ı şu an bir veli aradı ve çocuğunun okul kazandığını fakat durumu olmadığı ve yurt çıkmadığı için okula göndertmeyeceğini söyledi.

Burada kalacağız sıkıysa kaldırın!

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü, sokakta kalan üniversite öğrencileri ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile görüşme gerçekleştirdi. Eylemin sonlanmasını isteyen emniyet müdürüne Tanal ve üniversitelilerin cevabı “Kalacak yerimiz yok. Burada kalacağız. Sıkıysa kaldırın” oldu.

'İki dakika içinde dağılın'

Polis, öğrencilere iki dakika içinde dağılmaları konusunda ikaz yapınca öğrenciler, “Kalacak yerimiz yol, ev istiyoruz” dedi.

Mahmut Tanal, emniyet müdürüyle tekrardan görüşüyor. Polis bekleyişini sürdürüyor.

a03f0a4c-5b4a-4ed1-8989-270418f55478.jpg

Polis: Uyumayın, ayakta bekleyin!

Vekil Tanal ve öğrencilerin polisle müzakeresi sonucunda polis, “Uyumayın, ayakta bekleyin. Arada da gezin” önerisinde bulundu.

#Barınamıyoruz etiketi, Türkiye’de TT listesine 6’ncı sıradan girdi.
Öğrencilerin bekleyişi sürüyor.

Çevik Kuvvet çekildi

Öğrencilerin bulunduğu alana gelen çevik kuvvet geri çekildi. Üniversiteliler, şartsız şekilde bulundukları alanda yatma kararı aldı.