Erdoğan: Elinize dilinize dursun...

Erdoğan: Elinize dilinize dursun...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyatlarla ilgili yaptığı konuşmasında üniversite öğrencilerinin burslarına değinerek, "Üniversite öğrencileriyle ilgili konuşurken göreve geldik. Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Elinize, dilinize dursun. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden, nereye geldik." dedi. Erdoğan'ın açıklamaları sosyal medyada tepkiye yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin ekonomi, öğrencilerin ödediği fahiş kiralar, yurt yetersizliği ve burs sıkıntıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Bunların yalanlarına bir defa inanmak mümkün değil. Kaldı ki biliyorsunuz üniversite öğrencileri ile ilgili konuşurken ya biz göreve geldik. Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Ya elinize dilinize dursun. Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden nereye geldik?" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü,

"Sözcüsü bir şeyler söylüyor. Söylediği yine yalan. Diyor ki çiftçi battı. Ben daha bir gün önce şeker pancarı ile ilgili fiyat açıkladık. Açıkladığım fiyat ne? Yüzde 25 şeker pancarına biz zam yaptık. Çaydaki zam enflasyonun çok çok üzerinde. Fındıkta öyle. Bütün bunlar birer gerçekken adam çıkıyor yalanın daniskasını atıyor. Ben de diyorum ki yani bu yabancılara değil benim vatandaşım ne diyor.

Benim vatandaşım ise gayet memnun. Yani bu şehirleri ben dolaşıyorum. Nerede ne var bunların hepsini yerinde gezerek görüyoruz. Bunların yalanlarına bir defa inanmak mümkün değil. Kaldı ki biliyorsunuz üniversite öğrencileri ile ilgili konuşurken ya biz göreve geldik. Üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı. Ya elinize dilinize dursun...

Şu anda bunlar 650 liraya çıktı. Nereden nereye geldik? Asistan seviyesinde olanlar neredeyse asgari ücrette bir ücret alıyorlar. Bu noktaya geldi. Ama bunlar bunu görmek istemiyorlar ve görmeyecekler. Sizin döneminizin sorunu olan bu harçları üniversite öğrencilerinin eylem yaptığı o dönemleri biz unutmadık. Bunlar CHP döneminde vesaire gelen sorunlardı. Ama bunları biz kaldırdık.