O belediye imara doymuyor: Deprem toplanma alanını imara açıyor

O belediye imara doymuyor: Deprem toplanma alanını imara açıyor
İstanbul'un nüfus bakımından en yoğun ilçesi olan Güngören Belediyesi, 2019'dan bu yana hızla yükselttiği 'inşaat sevdasını', İstanbulluların acil toplanma alanlarından birini 'sosyal tesis' yapılacağını belirterek imara açmak istiyor.

Güngören Belediye Meclisi'nde dün (10 Şubat) açıklanan ve askıya çıkan imar planına göre Genç Osman Mahallesi'nde bulunan afet toplanma alanının bir kısmı sosyal tesis yapılacağı gerekçesiyle imara açılacak.

İstanbul'un nüfus açısından en yoğun ilçesi olan Güngören, İstanbul'un halihazırda yetersiz olduğu yetkililer tarafından da kabul edilmiş olan afet toplanma alanının bir kısmının imara açmasını ise hazırladığı raporda, "Güngören Millet Bahçesi Projesi ile bölgenin aktif yeşil ve rekreasyon alanı ihtiyacı büyük oranda karşılanmış olup" denilerek ilçeye yapılan Millet Bahçesi'nin, afet toplanma alanının yerine kullanılabileceği belirtildi.

halktv.com.tr'ye konuşan belediye kaynakları ise askıya çıkan planın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını hatırlatarak "Güngören Belediyesi, yine bakanlık prosedürü işleterek imar oyunlarını sürdürüyor" dedi.

screenshot-4.jpg

Güngören Belediyesi'nin eski CHP'li meclis üyesi Ergün Edepali, "Güngören'de yeşil alan çok kısıtlı. Bir metrekarenin yeşil alandan çıkarılması bu ilçeye ihanettir. Belediye başkanının yanlış uygulamalarından biri. Hemen ilerisinde bir sosyal tesis var" diyerek yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Afet toplanma alanının da içinde olduğu toplam 736 metrekarelik imar planı, 5 Mart 2022'ye kadar askıda kalacak. Plan değişikliği ve imar planına vatandaşlar itiraz edebiliyor.

Ne olmuştu?

Güngören Belediye Başkanı, başta yardımcıları olmak üzere ekibini, daha önce bir inşaat şirketinde ortaklık yapmış kişilerden oluşturmuştu. Akrabalık ilişkileri üzerinden imar planı değişikliklerini ve onaylarını doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çözen Güngören Belediyesi, daha önce kendi inşaatı için verilen kat üstünde inşaatlar yapmış, hukuki süreci beklemeden Tozkoparan'daki konutları yıkmaya çalışmıştı.

Öte yandan ilçede yer alan tescil dışı alanları kendi mülkiyetine geçirip ihale yoluyla 25 milyon TL'ye satmaya çalışan Güngören Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi avukatları tarafından fark edilmiş ve yargı, süreci durdurmuştu.